woensdag 2 oktober 2013

Smoothie "Melonsana"

Vandaag heb ik een groene smoothie recept voor je waar je je vingers bij aflikt. Echt! Ik zal je vertellen dat ik al mijn hele leven een hekel heb aan meloen. Ik vind het écht niet lekker! Maar als je eenmaal je levensstijl hebt aangepast aan grotendeels RAWFOOD, verandert je smaak echt ingrijpend. Dat had ik al gemerkt met tomaten (oei, wat had ik daar een hekel aan! Nu eet ik ze regelmatig), maar van meloen had ik het echt niet verwacht.

Een paar weken geleden echter, kreeg ik een vers geperst watermeloen sapje te drinken bij Katinka van Legally Raw. En lekker dat het was!!!!! En gisteren kreeg ik opeens een enórme zin om de Galia meloen die we in de koelkast hadden liggen, soldaat te maken. Ik besloot er een smoothie mee te maken en de meloen te combineren met aardbei. Dat kon niet fout gaan, dacht ik. Inderdaad, fout ging het niet: het was verrukkelijk!!!! Echt waar, ongelooflijk lekker! Vanmorgen heb ik het dus nog even over gedaan om te controleren of het wel voor herhaling vatbaar was. En ja hoor! Dus….ik deel dit recept graag met jullie en vanaf nu…ben ik meloen-fan! J

Benodigdheden (voor 1 liter):

4 bananen (niet te rijp)
3 handjes kleine aardbeitjes met groen
1 klein appeltje met schil
¼ Galia meloen
½ avocado
flinke hand veldsla
flinke hand spinazie
½ EL mesquite meel
½ EL Maca
Cocoswater (Dr. Martin’s) naar smaak

In de blender en….mixen maar!

Het resultaat is een heel mooie lichtgroene super-romige zoete smoothie die je tot de laatste druppel niet kunt weerstaan. Sorry….je zult ‘m echt niet willen delen!

Dus…geniet er ten volle van!


Sanna