maandag 3 februari 2014

Tutorial cho-coco-loco

Bijna Valentijnsdag.... Wil jij je geliefde(n) verrassen met een lekkere maar ook Heel Gezonde traktatie? Volg dan deze stap voor stap beschrijving!

Op de website van Legally Raw heb ik, speciaal voor de maand van de liefde, een recept geplaatst voor een heerlijke, gezonde variatie op de overbekende "Bounty"-reepjes. Met deze reepjes geef je je kind, je geliefde én jezelf zonder twijfel een lekkere traktatie, die niet alleen om te smullen is, maar ook nog goed voor de hersenen, hart én bloedvaten! Weten hoe je het maakt?

Klik dan op deze link:  Legally Raw voor het recept, en volg hieronder de werkwijze. Misschien vinden je kinderen het zélf ook wel leuk om ze te maken!

Hier gaan we dan:Zet alle ingredienten klaar
(zie recept op Legally Raw )


Maak de vulling:

Smelt de kokoscrème, kokosolie met de rijststroop au bain marie. Doe de kokosrasp in een kom en voeg de gesmolten vloeistof toe. Roer goed door. Voeg dan het kleine beetje water toe en als laatste de chia-zaadjes. Laat dit mengsel een beetje afkoelen in de koelkast.


Boetseer, wanneer het voldoende is afgekoeld (het is nu plakkerig stevig), deze vulling in zijn gewenste vorm. Dat kan een reepje zijn, maar ook een bolletje. Druk de onderkant een beetje plat. Voor speciale gelegenheden kun je de vulling ook in een chocolade vorm drukken. 

Bijvoorbeeld in een hartjesvorm (deze is voor lolly's!)Hier zie je de diverse mogelijkheden
Plaats de vormpjes vervolgens een half uurtje in de vriezer

Smelt intussen de cacaoboter met de kokosolie au bain marie. 

Wanneer dit goed gesmolten is, kun je de cacaopoeder, de kokosbloesemsuiker en de vanille toevoegen. De soja-lecithine voeg je eventueel aan het einde toe.Laat dit cacaomengsel even goed afkoelen tot het een wat dikkere substantie heeft gekregen, maar toch nog vloeibaar is.

Een voorbeeld van verschillende stadia van temperatuur van je coating
Links: te dun (kokosvulling prikt er door heen en coating loopt
van je bon bon af. Midden: perfect! Rechts: te koud....


Dit is even zoeken: te dun zorgt er voor dat het van je bon-bon afloopt en niet mooi stolt. Te dik zorgt voor lelijke bobbels in je chocolade coating. 

Al doende leert men: je ziet al heel snel wanneer het de beste dikte heeft. Experimenteer er maar mee. Koelt het te veel af, kun je het altijd weer even opwarmen (au bain marie!!!) en het opnieuw proberen. 
Haal de kokosvulling uit de vriezer en steek kleine cocktail prikkertjes in deze vormpjes. 

Doop de kokosvormpjes in de chocolade, haal het naar boven en draai het daar even rond tot het overal mooi egaal verdeeld is. Je bonbon is klaar!


Zet hem op een bord en herhaal deze bewerking met al je kokosvormpjes.


Verwijder alle cocktail prikkertjes. Zet het bord tot slot even in de koelkast tot de chocolade helemaal is uitgehard en de vulling wat zachter is geworden.


Het resultaat mag er zijn: heerlijke chocolade bon bons die je zónder schuldgevoel kunt eten of...uitdelen!Maak er iets moois van, leef je uit! En laat me vooral even weten wat je er van vond en wat de reacties waren van degene(n) met wie je ze deelde.
Hieronder nog wat foto's om in de stemming te komen...

Enjoy!

Sanna>>>>>Deze lijkt toch net écht?


Krokante chocolade van buiten, en heerlijke zoete kokosvulling van binnen....Mmmmm <<<<

Geen opmerkingen:

Een reactie posten