Vandaag weer even een receptje er tussendoor. Zoals je wellicht weet, werk ik parttime in de kinderopvang. Waar ik nu werk, krijgen we fruit van een lokale teler. Nu de oogsttijd is begonnen krijgen we kilo's peren. Lekker, maar na een tijdje komen de peren bij de kinderen natuurlijk ook wel eens de neus uit. Wat nu? Vandaag maakte ik daarom voor hen een Peren Crumble met havermout. Budgetvriendelijk, geschikt voor zowel de grote kids van de BSO als de kleintjes, super gezonde langdurige energie, en vooral: heel erg lekker! Ik deel het recept hier graag. Uiteraard kun je zelf kiezen of je voor biologische ingredienten gaat of niet. Wij hebben gekozen voor de ingredienten van de lokale buurtsuper.
Peren Havermout crumble van Heel Gezonde Mama
Gebaseerd op een recept van www.havermoutje.nl
Geschikt voor groot en klein vanaf c.a. 10/12 maanden
Ingredienten voor 4 personen:
250 g havermout
40 g Rijststroop of Agavesiroop
50 g kokosolie
1 ei
1 appel
6 conference peren
30 g rozijnen
1 el kaneel
Werkwijze:
1. Smelt de kokosolie door het even au bain marie in een bakje met warm water te zetten.
2. Doe de havermout, stroop, kokosolie en het ei in een kom en meng dit alles heel goed door elkaar.
3. Schil de appel en de peren en snij deze in kleine stukjes.
4. Doe het fruit in een kom en meng deze met de rozijnen en de kaneel.
5. Verdeel dit mengsel in een ovenschaal.
6. Verdeel het havermout mengsel over het fruit en bak de crumble ongeveer 20 minuten op 180 graden. (Hete lucht oven: 160 graden)
7. Eet het warm of koud...het is áltijd lekker!
Enjoy!
Reacties
Een reactie posten