woensdag 21 december 2016

Geluk in de pocket! (review)


Nu het jaar 2016 bijna is afgelopen en we weer volop goede voornemens maken voor het nieuwe jaar, heb ik een heel toepasselijk nieuwjaars-cadeau voor je: Geluk!

Ja, want volgens de schrijver van “Geluk in de pocket” kan iedereen de baas worden over zijn eigen geluk. En Heel Gezonde Mama is het daar roerend mee eens, vandaar dat ik dit boek met veel interesse heb gelezen. En jij kunt hem winnen! Hoe? Dat lees je onderaan deze review. Want eerst vertel ik je graag meer over wat je van dit boek kunt verwachten.

Pep Degens is auteur van “Wie is hier nou de baas?” en “Droom jouw leven, leef jouw dromen”. Hij zit ruim vijftien jaar in het trainersvak en bereikt met zijn ZEKERtraining opmerkelijk hoge resultaten. Dat leverde hem dit jaar een tweede prijs op bij de Wedstrijd om de Beste Opleider van Nederland. Geluk boeit hem mateloos en hij is een man van de actie: “Je leert door gericht en bewust te ervaren, reflecteren en  opnieuw proberen”, aldus Pep.
En die no nonsense aanpak vind je terug in dit boek. Een boek dat lekker wegleest, maar je wel tot denken én actie aanzet.

Natuurlijk heb ik als “Spiritueel Lifecoach” veel boeken gelezen over geluk. Want “geluk” is toch iets wat ieder mens nastreeft? Maar wat is geluk? En nog belangrijker: hoe vindt je het? Tot nu toe was dit vooral een filosofisch vraagstuk, en zo waren de boeken dan ook. Van de Dalai Lama tot Nelson Mandela of Annemarie Postma: iedere persoon met levenswijsheid heeft wel een mening over wat geluk is en hoe je het kunt vinden. Maar het bleef tot nu toe toch vooral een vorm van filosoferen en dat maakte het voor velen te zweverig. Er ontbrak een “How To”.
Pep heeft een soort van samenvatting gemaakt van alle kennis die we hebben over het geluksgevoel van mensen. Het resultaat is een heel praktisch handvat waarmee je je eigen geluk kunt vinden. Want wat jóuw geluk is, is natuurlijk heel persoonlijk. Wat mij gelukkig maakt, kan jou misschien helemaal geen mallemoer schelen.

Prettig aan “Geluk in de Pocket” vind ik de luchtige manier van schrijven, over toch wel een “moeilijk” onderwerp. Want wat al gauw blijkt, is dat je om geluk te kunnen vinden, wel aan jezelf moet werken. Want jouw kijk op jezelf, en de wereld om je heen bepaalt niet alleen hoe je geluk ervaart, maar ook of je het lef hebt om voor je geluk te gaan!

Spagaat van onbehagen
De basis bij het werken aan je geluk, is de “Spagaat van onbehagen”: een spagaat tussen “wat we hebben” en “wat we willen”. Deze spagaat ervaren we allemaal: eigenlijk weten we namelijk allemaal wel heel goed wat we graag willen in ons leven. De vraag is alleen: ga je ervoor? En wat heb je daarvoor nodig?
Vaak houdt angst ons tegen: je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. “Wat als ik alles opgeef om mijn dromen na te jagen en het mislukt?”
Het fijne van dit boek is dat Pep hier een heel duidelijk stappenplan voor heeft ontwikkeld. Want je kunt wel praten over je angst en alles wat daar achter zit, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Je wilt er gewoon van af, toch? Met het stappenplan bepaal je wat jou gelukkig zou maken, wat er voor nodig is om het te bereiken én wat je tegenhoudt. En die hindernissen kun je met behulp van het stappenplan één voor één aanpakken.

Medogenloos verantwoordelijk
De kern van Pep’s aanpak is dat hij je laat zien dat je zélf verantwoordelijk bent voor je leven en hóe je dat leeft. Pep noemt dit “medogenloos verantwoordelijk”. Een voorwaarde om geluk te creeren. Want wanneer je je verschuilt achter omstandigheden of gebeurtenissen, creeer je maar één ding: spijt. En is dat nou niet zonde?
Natuurlijk zijn omstandigheden en gebeurtenissen niet altijd te sturen. Iets kan je overkomen. Maar wat je wel kunt sturen is hoe je er mee óm gaat. En dat is een heel belangrijke sleutel naar geluk.

Dus…..durf jij het aan om jezelf in 2017 medogenloos verantwoordelijk te maken voor je eigen geluk? Ga dan aan de slag met dit boek, die ik je van harte kan aanbevelen. Je vindt de gegevens onderaan dit bericht.

Zin om dit boek te winnen? 

Doe dan mee met deze weggeef-actie!

Wat moet je er voor doen?

Schrijf in een paar kernwoorden wat jou gelukkig zou maken in 2017. En schrijf daarna wat je zou kunnen tegen houden om die doelen te bereiken.

Stuur dit lijstje vervolgens naar: heelgezondemama@gmail.com Doe dit vóór 1 januari 2017
Vergeet niet je naam en e-mail adres  erbij te vermelden.

Het boek wordt verloot onder de deelnemers. De winnaar krijgt het boek “Geluk in de Pocket” gratis toegestuurd én een persoonlijk berichtje van Sanna waarin ik je enkele tips zal geven om te werken aan datgene wat jou tegenhoudt (datgene wat jij op je lijstje hebt gezet). Als je gewonnen hebt krijg je persoonlijk bericht.

Privacy: de  voornaam van de winnaar wordt bekend gemaakt op Facebook en Twitter, maar je gegevens blijven volledig anoniem. Ook jouw ingestuurde lijstje wordt (uiteraard!) niet gepubliceerd.

Leuke actie? Deel het met vrienden en bekenden, zodat ook zij een kans hebben om het geluk te vinden in 2017.

Niet gewonnen of kun je niet wachten met lezen?
Geen probleem: het boek is te bestellen bij o.a. Bol.com en Managementboek.nl
Gegevens:

Titel: Geluk in de pocket
Auteur: Pep Degens
Uitgeverij: AnderZ
ISBN: 9789462960374                    

Directe bestellink: KLIK HIER (opent in een aparte pagina)

Meer weten over Pep, zijn trainingen en/of de activiteiten en andere boeken van uitgeverij Anderz? Kijk op:

Ik wens je een GELUKkig 2017!                                
Mama Sanna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten