zaterdag 5 augustus 2017

Getest: fruitig waterijs met groente!

Vandaag ontdekten wij deze ijsjes in het schap bij AH. Dat moesten we natuurlijk testen! En wie kunnen dat beter doen dan de twee jongsten van 8 en 3?

Wij testten de versie met mango, wortel en pastinaak. De andere had broccoli er in zitten en dat leek me voor een eerste kennismaking wel erg spannend.
Volgens Elektra smaakte het naar appelmoes (wat zij heerlijk vindt) maar Minos (die geen appelmoes lust) vond dat niet. Hij vond het gewoon een heerlijk ijsje. Kortom: test geslaagd, de kinderen vinden het lekker, het smaakt fruitig en het ziet er aantrekkelijk genoeg uit: mooi oranje ijsje op een stokje dus helemaal"normaal"....

Maar hoe bijzonder is dit ijsje dan? Het bestaat uit puur vruchten puree en groentesappen. Er zit slechts 3% concentraat in en dat is van appel. Kortom: uitermate geschikt voor iedereen die volwaardig wil eten zonder snelle suikers! Volwaardige voeding vult je lichaam niet maar voedt het. De suikers vanuit fruit puree en groente sappen zijn herkenbaar voor het lichaam en dankzij de vezels die ook nog steeds aanwezig zijn in dit ijsje wordt deze natuurlijke suiker langzamer opgenomen dan die geconcentreerde en geraffineerde suikers die er doorgaans in waterijsjes zitten.

Conclusie: fijn product voor wanneer je even geen zin/tijd hebt om zelf ijsjes te maken of als de kinderen snakken naar een "gewoon" ijsje uit de supermarkt. Ook als traktatie voor een kleine groep goed geschikt. Bij een klas van dertig kinderen iets te prijzig. Dan loont zelf maken meer.

Meer weten over deze ijsjes? Je vindt ze ook op Facebook (ontdekte ik):  www.facebook.com/frozzies  of op www.frozzies.nl

Mama Sanna