woensdag 6 september 2017

Zonnebrandcreme: kies bewust!

De zomer lijkt vandaag al helemaal voorbij. Maar misschien heb je wel een last minute tripje naar de zon gepland? Maar ook als dat niet zo is, wil je deze informatie niet missen. Want ook al lijkt het met al deze regen even niet zo, de zon komt gelukkig altijd weer terug. En zo kun je goed voorbereid de zon in, wanneer dan ook.

Wist jij dat er via onze bekende zonnebrandcrèmes heel veel miniscuul kleine chemische deeltjes (nano) ons lichaam binnen komen? Een heel goede reden om te kiezen voor natuurlijke zonnebrandcremes. Maar ook dáár kunnen nano delen in voorkomen of andere schadelijke stoffen en conserveermiddelen. Ik heb de afgelopen twee seizoenen heel veel tijd doorgebracht in de schappen van natuurwinkels en op websites. Daarbij heb ik alle etiketten gelezen van de zonne-cosmetica die "gezonder"  leek. Het duizelde me behoorlijk, kan ik je wel zeggen. Het resultaat van dit onderzoek kun je zien in dit filmpje. Ook vertel ik hier meer over die ene gebeurtenis die mij aan het denken zette over de gevaren van de "gewone" zonnebrand-cremes....


Heb je na dit filmpje nog vragen? Of wil je iets delen? Ik hoor graag van je. Dat kan hieronder, maar natuurlijk ook altijd via een persoonlijk berichtje naar: heelgezondemama@gmail.com of de Facebook pagina.

Zonnige groet,

Mama Sanna