zaterdag 2 december 2017

Product van de maand: Pack BalancingIn deze tijd van het jaar is de balans op veel gebieden vaak ver te zoeken: we stressen te veel, we eten/drinken te veel (vooral van de dingen die ons lichaam uit balans halen)..... Daarom organiseer ik deze maand de thema avond "Balans" en in deze blog vertel ik je meer over één van mijn favoriete Ringana producten die mij helpen de balans van mijn lichaam op een makkelijke (en lekkere) manier goed te houden.

Ons lichaam presteert en voelt optimaal wanneer onze Zuur Base balans in evenwicht is. Wat is de Zuur Base balans? Klik HIER om daar meer over te lezen. Kort gezegd is een te verzuurd lichaam een lichaam dat stijf voelt, waar de samenwerking tussen de cellen stroever verloopt (hierdoor heb je bijvoorbeeld ook last van "brain fog") en zwaar en/of moe. Een lichaam dat in balans is, voelt juist het tegenovergestelde: je bent fit, soepel, je hersens werken vlotjes en je voelt je in het algemeen lekker in je vel.

Oliebollen, (kerst-)brood, speculaas, pepernoten, banketletters....het is allemaal zo lekker maar oh oh oh wat werkt het allemaal verzurend op ons lichaam! Moet je dan alles maar laten staan? Nee natuurlijk niet, het is Heel Gezond om af en toe (mits je er tegen kunt) te "zondigen". Maar om te voorkomen dat je je er ellendig van voelt, is Pack B een heel fijne hulp.

Wat is het? 

De Packs van Ringana zijn zakjes met "levende" voedingsstoffen zonder toevoegingen. "Levend" wil zeggen dat de werkzame nutrienten onverhit/onbewerkt zijn en dus zijn zoals ze vers in de natuur voorkomen. Het is dus met recht "superfood". Dat maakt ze optimaal opneembaar voor ons lichaam, en dat merk je!

In Pack B vind je een samenstelling van diverse gevriesdroogde biologische (blad)groenten en kruiden. Vers geoogst en direct gevriesdroogd. Daardoor is alle voedingswaarde behouden gebleven. Door bepaalde combinaties te maken, versterken de verschillende stoffen elkaar (synergie) en geven ze ons lichaam de kans om de nutrienten (vitamines, mineralen en spoorelementen) makkelijk op te nemen. De voedingswaarde van 1 zakje is het equivalent van maar liefst 2.5 kilo (!) groente en fruit.

De samenstelling van de ingredienten van Pack B is zo dat het Base vormend werkt. Daarom vind je vooral veel groene bladgroente in dit Pack. Het is op deze manier heel makkelijk om op die dagen dat je wat minder groente binnen krijgt snel je "groen" toe te voegen. Perfect dus, tijdens deze "verzurende" feestdagen!

Hoe werkt het?

Je kunt Pack B van Ringana gebruiken als een soort van kruidenzout. Je kunt het ook drinken in een hartige groene smoothie of puur drinken als een soort bouillon door te mengen met (lauw) water. De smaak is helaas wat flauwer dan we gewend zijn van een bouillon, daarom meng ik het het liefste toch door bestaande gerechten. Ik maak er bijvoorbeeld een salade dressing van, en voeg het toe als extra kruiden aan mijn eten (ook mijn miso soep) of op brood. De power is zo enorm, dat ik ook nooit 1 zakje in één keer gebruik. Ik gebruik over de hele dag telkens een beetje en bewaar het zakje goed afgesloten in de koelkast.

Let op: verhit de inhoud van de packs nooit boven 45 graden Celsius. Dat zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen en de enzymen verminderen/verdwijnen. Zorg dus dat je je pack toevoegt aan je eten als het voldoende is afgekoeld!

Als je HIER klikt, krijg je een recept voor een lekkere salade die je Zuur Base evenwicht zal helpen in deze dagen. Enjoy!

Wil je meer weten over Ringana? Kijk eens op www.heelgezondmooi.nl

Bestellen of meer info over Pack B? Klik dan HIER

THEMA AVOND BALANS OP 11 DECEMBER A.S.
Tijdens deze avond vertel ik over de verschillende aspecten die met jouw balans te maken hebben, deel ik tips en tricks met je én kun je proeven van, smeren met en snuffelen aan de producten van Ringana. Toegang is GRATIS
Meer weten? Check je info via: www.heelgezondemama.nl 

2 december 2017: DAGAANBIEDING
Vandaag blijkt Pack B in de aanbieding te zijn in de Ringana Adventskalender. Dat betekent dat je vandaag 20% korting krijgt op dit product! Mocht je dus enthousiast zijn geworden na het lezen van deze blog, bestel dan gauw. Weet je niet goed hoe het werkt? Neem dan gerust contact met me op, dan regel ik het voor je. WAPP/Telefoon: 06 55 830 896