zondag 18 maart 2018

Recept: Italiaanse roerbakschotel met courgette en spinazie


*Lekker koken vanuit de voorraad!
*Snel, voordelig, gezond en lekker

Ingredienten voor 4 personen:

1 teentje knoflook
1 rode of gele paprika
½ courgette of 1 kleintje
1 kleine ui
1 wortel
c.a. 5 zongedroogde tomaatjes
4 flinke handen spinazie
Handje cashewnoten of pijnboompitten
Italiaanse kruiden

Erbij:
Quinoa, (spelt-)couscous, rijst of (linzen-)pasta

Kokosolie voor het stoven
Keltisch Zeezout naar smaak

Eventueel: geraspte kaas. Bijvoorbeeld peccorino, gran padano, of oude goudse kaas

Bereidingswijze:

Bereid je bijgerecht (granen) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui en de knoflook fijn en snijd alle groente (behalve de spinazie) in kleine blokjes of reepjes.
Verwarm de kokosolie in een grote wok. Fruit hierin de ui en de knoflook tot ze glazig zien. Doe nu de rest van de groente erbij behalve de spinazie. Ook de zongedroogde tomaatjes kun je nog even apart houden. Roerbak dit op middelhoog vuur gedurende c.a. 5 minuten. Doe na c.a. 3 minuten de cashewnoten erbij en laat ze even mee bakken.
Voeg nu de spinazie toe en blijf roeren tot het slinkt. Voeg als laatste de  kruiden en de zongedroogde tomaatjes toe en roer alles goed door.

Dien de groente direct op met je favoriete granen. Bestrooi eventueel met kaas of (voor de veganisten onder ons) met wat Keltisch Zeezout.

Enjoy!

Mama Sanna



Dit recept is gemaakt door Sanna Jonkhart voor Heel Gezonde Mama
Delen mag, maar graag met bronvermelding.
Meer recepten? Check de blog op www.heelgezondemama.nl