Doorgaan naar hoofdcontent

Kippenvel...

Ik word altijd zo geraakt wanneer ik mensen zie/hoor die hun talent (welk talent ook) echt helemaal durven uiten. Niet terug houden (klein maken), maar ook geen extra opsmuk om het acceptabel te maken voor onze materieel en rationeel ingerichte maatschappij. Gewoon zijn wie je bent. Jouw licht laten stralen in deze wereld. Dat stukje schoonheid neerzetten wat jij kwam brengen in deze wereld. 

Ik weet dat dat stukje geraaktheid vooral heel veel zegt over mijn eigen beleving hierin. De ik heb me altijd ontzettend aangetrokken wat "men" er van zou vinden. Van wat dan ook wat ik deed. Ik wilde mijn kop liefst onder het maaiveld houden. Toch kwamen er mijn leven lang situaties waarbij ik juist werd uitgedaagd om wél te durven staan voor wie ik was. Doodeng, maar ik deed het. In het begin nam ik daar een soort van rol/alter ego bij aan. Zoals in mijn entertainment jaren. Dat is de opsmuk waar ik net op doelde. 
Maar toen ik gevraagd werd Astro Contact / Astro TV te gaan doen, waar mijn presentatie ervaring (alter ego) en mijn ware ikke samen zouden gaan smelten kon ik niet anders dan alle laagjes loslaten. Je kunt namelijk niet in contact staan met de subtiele, energetische dimensies als je jezelf niet volledig openstelt. Je moet volledig "bloot". Alle (bescherm)laagjes van het Ego moet je loslaten als je het echt "zuiver" wil doen. Als je de essentie van de boodschappen wil door geven zonder de ruis van je eigen issues. 

Dit was zó eng dat ik de dag voor de allereerste uitzending op het Vlaamse nationale TVkanaal VTM , mijn stem vollédig kwijt was. 
Voor wie het niet weet: het keelgebied is het gebied van het 5e chakra. Een energiecentrum dat gekoppeld is aan oa de creativiteit en/ ofwel het uiten van je (ware) innerlijk. 



Daar was ik me bewust van en ik ben met mezelf aan de slag gegaan die dag. En Eureka: de volgende morgen ging ik. En ik heb uiteindelijk bijna 2 prachtige jaren beleefd in mijn werk aldaar. Vóór de commercie, de materiele kant van de zaak (Yang) de zachte subtielere kant (Yin) ging overheersen en ik het niet meer kon volhouden om daar te blijven. 

Dat durven uiten wie ik werkelijk ben is een thema in mijn leven. En hoe ouder ik word, hoe meer ik merk dat het misschien wel een thema is van ons allemaal. We worden vanaf onze geboorte gedwongen om te passen in kaders. En in onze maatschappij is dat het kader van materieel succes. En cognitieve doelen. Kennis, aanzien etc. Dit is prima voor de zeg maar Left Brainers. Voor de meer gevoelige intuitieve en kunstzinnige Right Brainers is het erg moeilijk je in die omgeving te handhaven, laat staan succesvol te worden. Het is makkelijker mee te gaan in de massa. 
Totdat je je letterlijk niet meer kán verstoppen. Vaak zorgen crisis gebeurtenissen ervoor dat mensen wel moeten kiezen om alle schilden en alter ego's af te leggen. 

Daarom is mijn bewondering zo groot voor diegenen die niet wachten op zo'n crisis om te staan voor wie ze zijn. Om hun hart, hun talenten te volgen. Je te uiten. Dat keelchakra open te zetten! 
En deze twee in het filmpje hier doen dat in de dubbele betekenis. Ik hoop dat ze dat durven blijven doen. 

Wat een geschenk voor de wereld! 
En jij? Wat kom jij brengen? 
Wat houdt je tegen? 

Durf! En zie eens hoe mooi en bijzonder je leven wordt. 

🦋 Sanna 

Reacties

Populair

Recept: Fries roggebrood

Een recept voor het échte roggebrood, zonder tarwe, geraffineerde suiker, gist, conserveringsmiddelen of broodverbeteraars. Wie kent het niet: het échte Friese roggebrood… Dat hele donkere, beetje plakkerige brood waar je nog de hele korrel in ziet? Je kunt het natuurlijk in elke supermarkt kopen, maar aangezien wij Heel Gezond willen eten, en dus geen broodverbeteraars, suiker, conserveringsmiddelen en dat soort dingen willen eten, wordt dat al best een beetje lastig. Daar komt nog bij dat in de meeste roggebroodjes in de supermarkt tarwe is toegevoegd. En dat wil ik liever niet. Dan heb je als alternatief het fantastische Soggus roggebrood, dat je bij de Natuurwinkel kan kopen. Lekker! Maar wel behoorlijk prijzig. Dus….wij maken het gewoon lekker zelf! Tot voor kort was het nog nooit gelukt een goed recept te vinden, wat ik aan kon passen aan mijn wensen. De meeste recepten gebruiken roggemeel. Maar dat geeft nooit het effect van het roggebrood wat je in de winkel of b

Recept: Drakenbrood

Recept voor Drakenbrood Herfsttijd/Michaëlstijd is de tijd van het overwinnen van onze angsten en donkere kantjes in ons zelf. Dit vergt moed. 29 september is de dag van St. Michaël, de Aartsengel die de duivel (draak) versloeg en uit de hemel bande. Voor kinderen wordt deze innerlijke beleving van de herfsttijd verbeeld door het verhaal van Joris en de draak. Ridder Joris die de draak verslaat is een prachtig beeld van moed en kracht.  Speciaal voor deze dag wordt dan ook een drakenbrood gebakken die symbool staat voor de overwinning van het goede over het kwade, en het aanspreken van je eigen moed. Voor iedereen die deze kwaliteit kan gebruiken, of voor hen die zojuist hun eigen “draken” succesvol hebben bestreden, is hier het recept voor een Heel Gezond drakenbrood, uiteraard natuurlijk gezoet. Het deeg wordt bereid in de broodmachine. Dit scheelt een heleboel werk en “gedoe”. Maar natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om zelf deeg te kneden. Daar schrijf ik een

Boter klaren stap voor stap

Wanneer je niet goed tegen koemelk-eiwit kan, is het klaren van boter vaak een handige oplossing. Hierbij zijn de eiwitten uit de boter gezeefd (geklaard, dus) en blijft alleen het botervet over. In de oosterse keuken is deze vorm van boter ook bekend als “Ghee”. Je kunt het ook in de natuurwinkel of toko kopen, maar dan kost het vaak een vermogen. Veel handiger is het om het zélf te maken. Je kunt dan zelf kiezen of je voor biologische of reguliere boter gaat. Let op: dit kan een oplossing zijn voor mensen met een koemelk EIWIT-tolerantie. Voor mensen met een lactose-intolerantie lost dit niets op. Lactose blijft ook in de Ghee aanwezig. Er kunnen ook nog sporen van het eiwit achterblijven, dus heb je een sterke intolerantie? Probeer dit dan voorzichtig uit. Waarom bakken met (geklaarde) boter? Bij het verhitten van vetten, ontstaat er een reactie in de moleculen. Dit gebeurt vooral bij de onverzadigde vetzuren. Zij zijn wat men noemt “niet stabiel” bij verhitting. Die ni