zondag 26 maart 2017

Recept: Chocolate Chip Walnoot koekenVandaag hadden we zo'n zin in koekjes! "Mama, koekie maken?" vroeg mijn zoon van 2.5 jaar. "Goed idee!" zei ik, en ik besloot een variatie te maken op de haver-bananenkoeken die we altijd eten. Dit keer werd het een "Chocolate Chip Cookie" met een Heel Gezonde Mama twist. Overheerlijk als tussendoortje en zo gezond dat ie mee kan in de lunchtrommel én een perfecte energie-booster is voor de sportievelingen onder ons. (Tip voor de Avondvierdaagse?!)

Hieronder vind je de ingredienten en werkbeschrijving. Wil je de andere variaties ook eens maken? Dan kun je ze HIER vinden.


Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 40 minuten

Ingredienten:

2 bananen
1 1/2 cup havermout
1 appel (met schil)
1 EL kokosolie
1/2 cup walnoten
1/4 cup Cacaonibs
1/2 tl vanillepoeder


Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht: 160). Snijd de appel in kleine stukjes. Doe de bananen met de appel in een keukenmachine en pureer het. Voeg aan het einde de kokosolie en vanille toe en meng het nog even goed door. Haal het mengsel uit de keukenmachine en doe het in een kom. Voeg dan de havermout, de cacaonibs en de walnoten toe en spatel dit mengsel goed door.

Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Vorm ballen van het kleverige deegje en druk ze plat op de bakplaat. Schuif vervolgens de plaat in het midden van de oven en bak de koeken in c.a. 45 minuten gaar.

De koeken blijven zacht. Hoe langer je ze bakt, hoe droger ze worden. Dit kun je dus aanpassen aan je eigen smaak. Experimenteer er gerust mee.

Enjoy!
Mama Sanna

* Haver bevat van zichzelf geen gluten. Toch kan het gluten bevatten vanuit besmetting met andere granen. Voor mensen met Coeliakie  of glutengevoeligheid is het dus belangrijk om haver te kopen met het "glutenvrij" symbool erop!


Dit recept is zó simpel, dat je ook de jongste kinderen kunt laten helpen.
Hier maakt mijn peuter van 2.5 jaar de hoopjes plat, zodat het echte koeken worden.