zaterdag 15 april 2017

Recept: Hemelse Lentesmoothie


Vrolijk Pasen allemaal!

Wat kan ik toch genieten van deze tijd van het jaar. Het wonder van die kale bomen die in enkele dagen prachtige groene kronen dragen, de bloemen die overal om je heen te voorschijn komen.... I love it!

De kleur groen van de lente is mijn lievelingskleur. Dat frisse zie je ook terug in het recept van vandaag. Een smoothie waar je geen genoeg van kunt krijgen! Zo lekker, dat je denkt dat je een ijsje zit te eten. Mjam!

Zoals je weet zijn mijn smoothies geen slappe "slurp-weg" gevalletjes, maar een compleet ontbijt. Vol en romig en je lepel blijft er recht op in staan. Natuurlijk kun je hier je eigen voorkeur in vinden: misschien houd jij juist wél van een slurp-weg smoothie? Dan voeg je gewoon meer vocht toe.

In dit recept maak ik gebruik van zelf gemaakte kokoskefir. Als je dat niet in huis hebt, is het geen probleem: vervang de kefir dan door kokosmelk en doe een scheutje citroen erbij om toch een beetje die "tingle" te krijgen die zo typisch is voor kefir.
Door gebruik te maken van Kefir is deze smoothie een echt probiotisch drankje en verzorg je je darmen. Zeker omdat appel ook een pre-biotische werking heeft*. Dit wordt dus Heel Gezond genieten!

Ingredienten:

3 middelgrote bananen
2 appels
1 handje cranberries (uit de vriezer)
1/2 handje walnoten
3 babyvijgen
1/4 tl vanille (ook lekker: 3/4 tot 1 EL kaneel i.p.v. vanille)
2 EL kokoskefir (of kokosmelk als je geen kefir hebt)
2 flinke handen spinazie
1/2 avocado

Doe dit alles in de blender en maal het heel fijn. Er moeten geen stukjes meer te zien zijn. Vind je het te dik? Voeg dan wat extra water of kokosmelk toe.

Enjoy en geniet van je Paasweekend!

Mama Sanna


* Wat is het verschil tussen pro-biotisch en pre-biotisch?
Probiotische voeding bevat "goede" darmbacterien die jouw darmflora ondersteunen. Deze microscopisch kleine beestjes komen via je voeding in jouw spijsvertering terecht en zo kun je jouw darmfuncties ondersteunen. (Kefir bevat 50 verschillende bacteriestammen en is daarmee ongeevenaard. Ter vergelijking: yoghurt bevat er twee).
Pre-biotica is voeding voor de bacterien in je darmen. Het sterkt de darmflora, zou je kunnen zeggen.

Wij genieten met volle teugen van de lente!
Neem de tijd om er op uit te gaan dit weekend: ook daarmee bouw je aan een sterk immuunsysteem.
Net als met deze smoothie.