zaterdag 30 november 2013

Lekker bakken

Wat kan ik toch genieten van deze donkere dagen.... Er is geen andere tijd waarin mijn hart zo veel licht voelt als nu. Toegegeven, het is behoorlijk druk als je het Sinterklaasfeest op een Heel Gezonde manier wilt vieren. Voor ons geen Sinterklaasjournaal (ik schrijf hier binnenkort meer over) en opgefokte Sintemeliedjes....Nee: wij vertellen verhalen, knutselen alsof het een lieve lust is en....bakken! En dat doen we natuurlijk allemaal Heel Gezond (en dus zonder geraffineerde suiker!)

Eergisteren had onze jongste een vriendinnetje meegenomen uit school. 's Morgens had ik al deeg klaar gemaakt: we zouden pepernoten en speculaas gaan bakken! Voor vierjarigen is het nog best spannend om bij een vriendinnetje te gaan spelen. Maar toen ik zei dat we pepernoten gingen bakken, begonnen haar oogjes te glimmen. Ze gaf haar moeder gauw een knuffel en huppelde met ons mee naar huis!


Het werd een oer-gezellige middag, gevuld met gezellige kleuterstemmetjes. Ook de grote jongens (middelste met zijn vriendje) kwamen nog even meedoen. We zongen Sinterklaasliedjes, en proefden van het deeg. Zou het uiteindelijke resultaat nóg lekkerder zijn dan het deeg? Dat konden ze bijna niet geloven!
Aan het einde van de middag geurde het huis naar pepernoten en speculaas. Met een zakje vol lekkers gingen het vriendinnetje en ook de stoere bink weer naar huis. Vól van trots op hun creaties en van Sinterklaas-sfeer.... 

Sint Nicolaas: ik geloof nog steeds in u!

Ook zulke lekkere pepernoten bakken? Hier vind je mijn recept: 


Later dit weekend plaats ik op die blog (zozoetalssuiker.blogspot.nl) ook nog het recept voor de speculaas!

Ik wens jou en je gezin een heel bijzondere, warme Sinterklaastijd toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten