Een snel,
makkelijk, verrukkelijk en Heel Gezond recept voor het hele gezin, die je naar
believen met échte kipfilet of met de “kip”stukjes van de Vegetarische Slager
kunt maken. Gezoet met stevia en gegarandeerd zonder kleur- , geur-, smaak- en
andere gekke stoffen!
Ik koos voor dit gerecht de
vegetarische kipstukjes van de Vegetarische Slager (Jumbo/Natuurwinkel). Mijn
gezin had het helemaal niet door. Zelfs de grootste vleeseter niet (we noemen
geen namen!J
)! Er was zelfs iemand die een stukje “vlees” opzij legde, want het was wat
hard (door het bakken): “ik denk dat er nog een stukje bot aan zat”…..
Een heel mooie manier om de
vlees consumptie van je gezin te beperken dus, zonder dat ze aan smaak hoeven
inboeten.
Ingrediënten:
½ ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
1 klein potje tomatenpuree
½ verse ananas in stukjes
2 nectarines of perziken in
stukjes
500 cc water
(optioneel: 2 tl
abrikozenjam)
scheut citroensap
1 tl (keltisch) zeezout
10 druppels stevia
2 tl Arrowroot (bindmiddel)
300 gram kipfilet (kies voor
biologisch!) of kipstukjes van de Vegetarische Slager
Bereidingswijze:
Braad de stukjes filet gaar
en goudbruin in een koekenpan. (Doe dit bij voorkeur in kokosvet of roomboter!)
Doe een beetje kokosvet of
roomboter in een diep pannetje en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg het water toe, en roer de tomatenpuree er doorheen. Voeg nu ook de
vruchten, het citroensap, het zout en de stevia toe. Wanneer je gebruik maakt
van de abrikozenjam kun je die er nu ook bij doen. Verwarm dit mengsel onder af
en toe roeren.
Wanneer de saus het kookpunt
bereikt, roer je in een apart bekertje 2 tl arrowroot met een klein scheutje
water. Dit papje voeg je al roerend toe aan je saus. Breng de saus opnieuw aan
de kook en blijf roeren. Je zult al gauw voelen dat het dikker wordt.
Intussen zal de kip gaar
zijn. Die kun je nu ook aan de saus toevoegen.
Het resultaat is een
heerlijke, volle zoetzure saus vol malse kipstukjes…..
Enjoy!!!!
Sanna
22 oktober 2013
Reacties
Een reactie posten