Doorgaan naar hoofdcontent

Mama groeit....

Vandaag even geen recepten, tips of weetjes....Nee, vandaag is een belangrijke stap gezet in het proces van het professionaliseren van mijn Heel Gezonde Mama concept: vanaf vandaag is Heel Gezonde Mama ingeschreven bij de Kamer van Koophandel!

Na een lange tijd van uitwerken van plannen, nadenken, (markt-)onderzoeken, en het nagaan van alle beschikbare opties, was het vandaag dan zo ver: vanaf nu mag Heel Gezonde Mama zich een bedrijf noemen. Wat het voordeel hiervan is is voor jullie, mijn langzaam groeiende lezerspubliek? Dat alle know how en expertise van de afgelopen 25 jaar in de komende jaren concreet vorm gegeven kan worden in diverse producten én diensten die jou kunnen helpen een (holistische) gezonde levensstijl te vinden!

Om dit te kunnen realiseren is het ook nodig dat deze blog vervangen gaat worden door een echte website. Wees gerust: ik blijf nog steeds mijn blogjes schrijven, en zelfs op een meer regelmatige basis. Maar de blog wordt onderdeel van een uitgebreide website, waar je nog véél meer op gaat kunnen vinden dan alleen deze leuke recepten, tips en weetjes. De komende week post ik waarschijnlijk dus even geen nieuwe recepten: ik ga mij richten op het maken van de website, zodat deze in april gepresenteerd gaat worden. 1 april sla ik wijselijk over, dus op 2 april kun je nieuws van mij verwachten!

Houd je me dus in de gaten?

Intussen kun je mijn dagelijkse wederwaardigheden natuurlijk blijven volgen. Doe dit door mij te volgen op Facebook (www.facebook.com/heelgezondemama) en/of op twitter: SannavanTets

Tot heel snel!

Sanna

P.S.: wil je wat leuks horen? Ik heb deze datum voor de inschrijving puur intuitief gekozen. Ik voelde dat ik het vandaag moest doen. Grappig genoeg checkte ik daarna mijn horoscoop (www.astrologyzone.com) en daar werd gezegd dat de 26e een topdag was voor zaken. Nou, meteen mijn afspraak bevestigd natuurlijk! Maar  toen ik vandaag terug reed van de KvK, en mijn bedrijf officieel "geboren" was, besefte ik opeens dat de cijfers van de datum van vandaag exact mijn geboortedag vormen! Kijk maar: 26+3= 11 en 2(0) + 14 is 7. Inderdaad, ik ben geboren op 11 juli ......En 11 en 7 zijn mijn "lucky numbers", die al mijn hele leven een grote rol spelen. Wow.....Vind jij dat toevallig??? :)

Reacties

Populair

Recept: Fries roggebrood

Een recept voor het échte roggebrood, zonder tarwe, geraffineerde suiker, gist, conserveringsmiddelen of broodverbeteraars. Wie kent het niet: het échte Friese roggebrood… Dat hele donkere, beetje plakkerige brood waar je nog de hele korrel in ziet? Je kunt het natuurlijk in elke supermarkt kopen, maar aangezien wij Heel Gezond willen eten, en dus geen broodverbeteraars, suiker, conserveringsmiddelen en dat soort dingen willen eten, wordt dat al best een beetje lastig. Daar komt nog bij dat in de meeste roggebroodjes in de supermarkt tarwe is toegevoegd. En dat wil ik liever niet. Dan heb je als alternatief het fantastische Soggus roggebrood, dat je bij de Natuurwinkel kan kopen. Lekker! Maar wel behoorlijk prijzig. Dus….wij maken het gewoon lekker zelf! Tot voor kort was het nog nooit gelukt een goed recept te vinden, wat ik aan kon passen aan mijn wensen. De meeste recepten gebruiken roggemeel. Maar dat geeft nooit het effect van het roggebrood wat je in de winkel of b

Recept: Drakenbrood

Recept voor Drakenbrood Herfsttijd/Michaëlstijd is de tijd van het overwinnen van onze angsten en donkere kantjes in ons zelf. Dit vergt moed. 29 september is de dag van St. Michaël, de Aartsengel die de duivel (draak) versloeg en uit de hemel bande. Voor kinderen wordt deze innerlijke beleving van de herfsttijd verbeeld door het verhaal van Joris en de draak. Ridder Joris die de draak verslaat is een prachtig beeld van moed en kracht.  Speciaal voor deze dag wordt dan ook een drakenbrood gebakken die symbool staat voor de overwinning van het goede over het kwade, en het aanspreken van je eigen moed. Voor iedereen die deze kwaliteit kan gebruiken, of voor hen die zojuist hun eigen “draken” succesvol hebben bestreden, is hier het recept voor een Heel Gezond drakenbrood, uiteraard natuurlijk gezoet. Het deeg wordt bereid in de broodmachine. Dit scheelt een heleboel werk en “gedoe”. Maar natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om zelf deeg te kneden. Daar schrijf ik een

Boter klaren stap voor stap

Wanneer je niet goed tegen koemelk-eiwit kan, is het klaren van boter vaak een handige oplossing. Hierbij zijn de eiwitten uit de boter gezeefd (geklaard, dus) en blijft alleen het botervet over. In de oosterse keuken is deze vorm van boter ook bekend als “Ghee”. Je kunt het ook in de natuurwinkel of toko kopen, maar dan kost het vaak een vermogen. Veel handiger is het om het zélf te maken. Je kunt dan zelf kiezen of je voor biologische of reguliere boter gaat. Let op: dit kan een oplossing zijn voor mensen met een koemelk EIWIT-tolerantie. Voor mensen met een lactose-intolerantie lost dit niets op. Lactose blijft ook in de Ghee aanwezig. Er kunnen ook nog sporen van het eiwit achterblijven, dus heb je een sterke intolerantie? Probeer dit dan voorzichtig uit. Waarom bakken met (geklaarde) boter? Bij het verhitten van vetten, ontstaat er een reactie in de moleculen. Dit gebeurt vooral bij de onverzadigde vetzuren. Zij zijn wat men noemt “niet stabiel” bij verhitting. Die ni