dinsdag 29 april 2014

lunchtip met restje spagettisaus

Vandaag even een snelle lunchtip: Pizzabroodjes!



Wanneer je niet uit potjes en zakjes eet, maar alles vers maakt, blijft er ook vaak iets over. Meestal vries ik dat in. Maar soms is het net een te kleine portie om in te vriezen. Ken je dat? Zo was het gisteren met onze spagettisaus. Boordevol groente, heerlijk van smaak. Zonde om weg te gooien toch? Dus vandaag gebruikte ik het voor de lunch. Lekker, snel én gezond!

Werkwijze:

Nodig:
Restje spagetti- of andere pastasaus
restje kaas (ik bewaar altijd alle eindjes van onze geitenkaas om te kunnen raspen in dit soort gerechten)

Neem volkoren boterhammen (op de foto's zie je desem speltbrood in verschillende uitvoeringen), en leg ze op een rooster of bakplaat. Heb je een grill die wat voorverwarming nodig heeft, of een oven, verwarm die dan nu voor. (Oven c.a. 200 graden)



Verdeel de spagettisaus over de verschillende boterhammen. Neem de kaas en rasp naar smaak een laagje over de boterhammen. Nu kunnen ze de oven/grill in!



Als alle kaas gesmolten is en een beetje bruin begint te kleuren, is je pizzabrood klaar. Aan tafel!

Enjoy!

Mama Sanna