donderdag 3 april 2014

snelle lunch: couscous van kamut

Het zonnetje scheen, en vanaf morgen werd er een week regen verwacht. Ik besloot dus met de kinderen naar de speeltuin te gaan. Mama lekker even bijpraten met een vriendin, en de kids lekker laten ravotten. Dat werd dus een handige snelle lunch regelen. Eentje die ik zó even kon meenemen en die genoeg zou vullen om mijn middagje door te komen! Het werd couscous. Maar aangezien ik niet tegen tarwe kan, gebruik ik Kamut couscous van het merk Lima. Je vindt deze in elke natuurwinkel die zichzelf een béétje serieus neemt. Het resultaat was een heerlijke lunch, die ik graag even met je deel:

Ingredienten:

1 klein preitje
1 cup kamut couscous
1 cup gekookt water
1/2 rode paprika
1/2 komkommer
1 stengel bleekselderij
c.a. 6 muntblaadjes
olijf- en hennepolie naar smaak
Keltisch Zeezout naar smaak
Beetje kokosolie om de prei in te stoven

Bereiding:

Snijd de prei in heel kleine stukjes. Verwarm de kokosolie in een pannetje en roerbak de prei daar een minuutje of twee in. Laat daarna afkoelen.

Doe de couscous in een schaaltje (hittebestendig!) en giet het kokende water erover heen. Laat dit enkele minuten intrekken. De couscous zwelt nu op. Als al het water is opgenomen, is het gereed. Laat het afkoelen.

Snijd de paprika, bleekselderij en komkommer in kleine stukjes. Hak daarna de muntblaadjes zeer fijn. Voeg dit alles bij de couscous en roer even door. Schenk de olie erbij (ik doe een combi van olijf en hennep omdat ik zo meerdere omega soorten tegelijk heb). Zorg dat het lekker smeuig wordt, wees niet bang voor deze vetten, want je gebruikt ze koud en dat is super gezond!!!! Voeg daarna ook wat Keltisch Zeezout toe en roer het goed door. Je lunch is klaar!

Enjoy!

Mama Sanna