dinsdag 22 juli 2014

Recept: Zomerse smoothie met kersen


 Zomerse smoothie met kersen

Met zulke tropische temperaturen als we de laatste dagen beleven, is het altijd moeilijk om te kiezen wat je wilt eten. Vaak heb je geen trek, of is het maken van een uitgebreide maaltijd gewoon nét even te veel. Daarvoor zijn groene smoothies een uitkomst: ze bevatten onnoemlijk veel voedingsstoffen (alles wat je nodig hebt en meer) en ook nog eens veel vocht. Dat is geen overbodige luxe bij deze temperaturen! Tel daarbij op dat ze verfrissend werken en licht verteerbaar zijn, en je hebt je ideale zomer-gerecht. Gebruik ze als ontbijt of lunch, maar het kan zélfs voor het avondeten gebruikt worden. Net waar jij je goed bij voelt.

In mijn groene smoothies maak ik altijd gebruik van extra superfoods. Dit is volkomen optioneel. Zelf vind ik het erg prettig, omdat ze hierdoor nog beter aan mijn behoeften voldoen. Ik kies meestal voor maca, spirulina en lucuma. Over de eigenschappen van deze superfoods ga ik zeker nog eens bloggen, maar je kunt het natuurlijk ook al eens googlen. Daarnaast voeg ik ook vaak extra vitamine C toe. Dit bevordert de opname van de voedingsstoffen uit de smoothie en vooral het bladgroen (ijzer!) nog eens extra. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik gedurende deze zwangerschap geen ijzertekort heb gekend. Dat was in het verleden wel eens anders! Kortom: a green smoothie a day, keeps the doctor away!

Vandaag een recept waar het hele gezin van kan genieten. Zoet en fris tegelijk. De vruchten van dit moment staan er in centraal: perzik, rode bessen én……kersen!!!!!

Ingredienten:

2 grote bananen
1 perzik (zonder schil)
1 flinke hand kersen (ontpitten)
2 takjes rode bessen
¼ tot ½ mango
½ avocado
4 aardbeien
hand spinazie
1 groot blad Romaine sla of 2 kleinere
Scheutje amandelmelk

Optioneel:
1 tl spirulina
½ EL Maca
½ EL lucuma

Tip: als je geen lucuma en maca gebruikt, voeg dan een beetje vanille toe. Het geeft een lekkere zoete toets aan het frisse fruit.

Werkwijze:

Alles in de blender, natuurlijk! J Blender goed door tot alle ingredienten helemaal fijn zijn. De avocado en mango zorgen voor een heerlijk romige structuur.

Je hebt met dit recept genoeg voor ongeveer een liter. Bewaar wat je niet meteen op kunt in een goed afgesloten glazen kan of b.v. RVS thermosfles in de koelkast en gebruik het nog dezelfde dag.

Enjoy and feel good!

Mama Sanna