vrijdag 1 augustus 2014

Recept: vruchten schepijs


Dit schepijs is uitsluitend zoet door de vruchten. Puurder dan dit kan het niet! Gebruik hiervoor goedkoop ingekocht fruit en (over-)rijpe bananen die je in je vriezer bewaart. Dit recept komt uit het E-boek: Tips en Tricks voor tussendoortjes met kids. (Verkrijgbaar in de webshop)

Benodigdheden:

Ingevroren plakjes banaan (dit is altijd de basis)
Ingevroren vruchten (b.v. aardbeien)
Koude (!) Yoghurt of (soja-/rijst-) melk (klein beetje, anders wordt het milkshake)
Blender (eentje die ijs kan crushen!)

Hoe doe je het:

Doe alvast een bodempje yoghurt of melk(vervanger) in de blender. Zo veel dat de messen voor ¾ onderstaan. Doe nu de bananen stukjes er in. Begin met kleinere beetjes, anders lopen je messen vast omdat het één koude klomp is. Het is een beetje aanvoelen. Je mag de hoeveelheid steeds verder opvoeren, als je merkt dat de messen het aan kunnen. Blender de eerste stukken met “pulse”, totdat je merkt dat het goed kapot gehakt wordt. Is de banaan eenmaal aan stukken, dan kun je de andere vruchten toevoegen, en indien nodig nog meer yoghurt of melk(vervanger). Blijf blenderen totdat er een romige massa ontstaat.

Schep deze romige massa in schaaltjes/kommetjes en  geef er een lepeltje bij. Genieten!!!!

Variatie:

Romig banaan-choco ijs


Bananen blenderen met melk(vervanger). Doe er op het laatst een schepje carobe/cacao doorheen.