vrijdag 1 augustus 2014

Recept: vruchten-waterijs

Lekker, makkelijk, snel en gezond
Leuk om samen met je kind te maken.

Benodigdheden:

1 deel verse vruchten (b.v. aardbeien, mango, kersen, peer, appel, etc.)
1 deel vruchtendiksap
3 delen water

IJsvormpjes

Werkwijze:


Ontpit en schil de verse vruchten en pureer ze in een blender. Meet op hoeveel milliliter puree je hier van overhoudt. Doe een zelfde hoeveelheid diksap in een grote kan en voeg daar aan drie keer de hoeveelheid water toe. Doe de puree hierbij. Roer het goed door.





Zet nu de ijsvormpjes klaar en vul ze met het zojuist klaar gemaakte vruchtensapje. Doe het in de vriezer (-18 graden) en laat het daar een etmaal staan. Je ijsjes zijn klaar!!










Om ze makkelijk uit de vorm te krijgen, kun je ze even onder de (warme) kraan houden.

Eet smakelijk!

Mama Sanna

Tip: voor meerkleurige ijsjes (dus laagjes van meerdere soorten fruit) heb je tegenwoordig erg leuke ijsvormen te koop van het merk Zoku. Duur in aanschaf, maar het schept heel veel mogelijkheden! Ik heb ook gemerkt dat je in deze ijsmaker meer zachte vruchten kunt gebruiken, terwijl dat in de gewone vormpjes nog wel eens mislukt: het stokje blijft dan niet zitten. Experimenteer naar hartelust: in het algemeen geldt: hoe meer water, hoe harder het ijs.