dinsdag 12 april 2016

Recept: Kokoskoekjes

Kokoskoekjes
(voordelig, snel en makkelijk te maken!)
Gluten- lactose- en geraffineerde suikervrij

Deze koekjes zijn vezelrijk en gezondheidsondersteunend dankzij het gebruik van kokos. Meer weten over de voordelen van kokos en kokosvet? Kijk op deze link: http://denieuweeyeopener.blogspot.nl/2012/07/de-goede-werking-van-kokosolie.html

Door gebruik te maken van biologische rijstmeel i.p.v. rijstbloem, profiteer je ook van de voordelen van volle rijst: deze bevat o.a. veel B vitamines en anti-oxidanten.

Ingrediënten:
100 gr. kokosvet of roomboter
150 gr. geraspte kokos
100 gr. rijstmeel of 80 gr. rijstmeel en 20 gr kokosmeel
¼ TL (zee)zout
3 EL rijststroop
1 ei

Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven: 170 graden). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter of kokosvet in een pannetje op laag vuur. Is het gesmolten? Doe het vuur uit, en voeg alle andere ingrediënten toe. Roer dit goed door tot een plakkerig, samenhangend deeg. Gebruik een kleine ijsschep of twee lepels om  halve bolletjes te vormen, en leg deze op de bakplaat. Het rijst niet, dus ze kunnen dicht bij elkaar liggen.
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze lichtbruin kleuren, zet je de oven uit en laat je ze nog 5 minuten nagaren. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.


kokoskoekjes.jpgLekker snel te maken en o zo lekker (en gezond!!!!)


Dit recept is afkomstig van: Sanna van Tets-Jonkhart
www.heelgezondemama.nl
Het mag gedeeld worden, mits met bronvermelding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten