Doorgaan naar hoofdcontent

Recept: Kokoskoekjes

Kokoskoekjes
(voordelig, snel en makkelijk te maken!)
Gluten- lactose- en geraffineerde suikervrij

Deze koekjes zijn vezelrijk en gezondheidsondersteunend dankzij het gebruik van kokos. Meer weten over de voordelen van kokos en kokosvet? Kijk op deze link: http://denieuweeyeopener.blogspot.nl/2012/07/de-goede-werking-van-kokosolie.html

Door gebruik te maken van biologische rijstmeel i.p.v. rijstbloem, profiteer je ook van de voordelen van volle rijst: deze bevat o.a. veel B vitamines en anti-oxidanten.

Ingrediënten:
100 gr. kokosvet of roomboter
150 gr. geraspte kokos
100 gr. rijstmeel of 80 gr. rijstmeel en 20 gr kokosmeel
¼ TL (zee)zout
3 EL rijststroop
1 ei

Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven: 170 graden). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter of kokosvet in een pannetje op laag vuur. Is het gesmolten? Doe het vuur uit, en voeg alle andere ingrediënten toe. Roer dit goed door tot een plakkerig, samenhangend deeg. Gebruik een kleine ijsschep of twee lepels om  halve bolletjes te vormen, en leg deze op de bakplaat. Het rijst niet, dus ze kunnen dicht bij elkaar liggen.
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze lichtbruin kleuren, zet je de oven uit en laat je ze nog 5 minuten nagaren. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.


kokoskoekjes.jpgLekker snel te maken en o zo lekker (en gezond!!!!)


Dit recept is afkomstig van: Sanna van Tets-Jonkhart
www.heelgezondemama.nl
Het mag gedeeld worden, mits met bronvermelding

Reacties

Populair

Recept: Fries roggebrood

Een recept voor het échte roggebrood, zonder tarwe, geraffineerde suiker, gist, conserveringsmiddelen of broodverbeteraars. Wie kent het niet: het échte Friese roggebrood… Dat hele donkere, beetje plakkerige brood waar je nog de hele korrel in ziet? Je kunt het natuurlijk in elke supermarkt kopen, maar aangezien wij Heel Gezond willen eten, en dus geen broodverbeteraars, suiker, conserveringsmiddelen en dat soort dingen willen eten, wordt dat al best een beetje lastig. Daar komt nog bij dat in de meeste roggebroodjes in de supermarkt tarwe is toegevoegd. En dat wil ik liever niet. Dan heb je als alternatief het fantastische Soggus roggebrood, dat je bij de Natuurwinkel kan kopen. Lekker! Maar wel behoorlijk prijzig. Dus….wij maken het gewoon lekker zelf! Tot voor kort was het nog nooit gelukt een goed recept te vinden, wat ik aan kon passen aan mijn wensen. De meeste recepten gebruiken roggemeel. Maar dat geeft nooit het effect van het roggebrood wat je in de winkel of b

Recept: Drakenbrood

Recept voor Drakenbrood Herfsttijd/Michaëlstijd is de tijd van het overwinnen van onze angsten en donkere kantjes in ons zelf. Dit vergt moed. 29 september is de dag van St. Michaël, de Aartsengel die de duivel (draak) versloeg en uit de hemel bande. Voor kinderen wordt deze innerlijke beleving van de herfsttijd verbeeld door het verhaal van Joris en de draak. Ridder Joris die de draak verslaat is een prachtig beeld van moed en kracht.  Speciaal voor deze dag wordt dan ook een drakenbrood gebakken die symbool staat voor de overwinning van het goede over het kwade, en het aanspreken van je eigen moed. Voor iedereen die deze kwaliteit kan gebruiken, of voor hen die zojuist hun eigen “draken” succesvol hebben bestreden, is hier het recept voor een Heel Gezond drakenbrood, uiteraard natuurlijk gezoet. Het deeg wordt bereid in de broodmachine. Dit scheelt een heleboel werk en “gedoe”. Maar natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om zelf deeg te kneden. Daar schrijf ik een

Boter klaren stap voor stap

Wanneer je niet goed tegen koemelk-eiwit kan, is het klaren van boter vaak een handige oplossing. Hierbij zijn de eiwitten uit de boter gezeefd (geklaard, dus) en blijft alleen het botervet over. In de oosterse keuken is deze vorm van boter ook bekend als “Ghee”. Je kunt het ook in de natuurwinkel of toko kopen, maar dan kost het vaak een vermogen. Veel handiger is het om het zélf te maken. Je kunt dan zelf kiezen of je voor biologische of reguliere boter gaat. Let op: dit kan een oplossing zijn voor mensen met een koemelk EIWIT-tolerantie. Voor mensen met een lactose-intolerantie lost dit niets op. Lactose blijft ook in de Ghee aanwezig. Er kunnen ook nog sporen van het eiwit achterblijven, dus heb je een sterke intolerantie? Probeer dit dan voorzichtig uit. Waarom bakken met (geklaarde) boter? Bij het verhitten van vetten, ontstaat er een reactie in de moleculen. Dit gebeurt vooral bij de onverzadigde vetzuren. Zij zijn wat men noemt “niet stabiel” bij verhitting. Die ni