zondag 17 april 2016

Recept: Mexicaanse salade

Mexicaanse Salade

Recept voor een snelle salade, met respect voor het Zuur –Base evenwicht


Ingredienten voor 1 persoon:

Voor de  salade:

½ cup rode kidneybonen (gekookt en afgekoeld)*
½ cup mais (gekookt of gestoomd en afgekoeld)*
Halve komkommer met schil in stukjes
¼ mango in stukjes
½ rode paprika in stukjes

Voor de dressing:

1 EL olijfolie of pompoenpitolie
1 tl azijn
Snufje Keltisch zeezout (naar smaak)
½ tl mosterd (zonder suiker!)
1 tl rijststroop
Eventueel: ¼ zakje Pack B van Ringana **

Aan de slag:

Doe alle ingredienten voor de salade in een kom. Roer nu alle ingredienten voor de dressing goed door en verdeel dit over de salade. Nu alles goed husselen en…..genieten maar!

Mama Sanna

*              Bonen kun je het beste zelf van te voren weken, koken en bewaren. Zo heb je onbewerkte gare bonen altijd bij de hand. Als je daar geen tijd voor hebt, kun je ook gebruik maken van bonen in glas (let op dat er geen suiker bij zit!). Bonen in blik zijn de laatste keuze omdat de binnenkant van blik is bekleed met een laagje die BPA bevat en andere hormoonverstorende stoffen. Dit geldt ook voor mais: wanneer je ze niet zelf van tevoren kunt koken kies dan in eerste instantie voor glas en neem blik als het echt niet anders kan.


**            Ringana Pack B is een zakje met gevriesdroogde groenten en kruiden (en -extracten) die zo zijn samengesteld dat ze je een enorme boost aan vitaminen en mineralen geven en je lichaam optimaal ondersteunen bij het herstellen van het Zuur Base evenwicht. Ook handig als je b.v. door omstandigheden even een tijdje te veel verzurende voeding hebt gebruikt. Eén zakje bevat het equivalent aan voedingswaarde van maar liefst 2.5 kilo groente en fruit! Doordat het vers is gevriesdroogd en dus nog helemaal natuurlijk is, is het optimaal opneembaar voor ons lichaam. Pack B is ideaal te gebruiken als kruidenzout in allerlei gerechten. Meer info: www.heelgezondmooi.nl