maandag 23 februari 2015

Recept: Heel Gezonde Wrap

Je bent in deze periode misschien samen met mij bezig om je zuur-base balans te herstellen. Dat betekent nog niet dat je eten alleen maar moet bestaan uit slablaadjes hoor! Maar met een kleine knipoog naar die slablaadjes heb ik vandaag een lekker, gezond én makkelijk recept voor je. De Heel Gezonde Wrap!

Wat heb je nodig:

Falafelballetjes*
Romaine sla
Rode paprika
komkommer
wortel
Houmous (liefst ook die uit de natuurwinkel)
1 Avocado
1 tomaat
Keltisch zeezout naar smaak
citroensap
1 klein teentje knoflook

Werkwijze:

Maak eerst je guacamole:
snijd de avocado open en lepel de inhoud ervan in een keukenmachine of kommetje. Gebruik je een kommetje? Prak de avocado dan nu met een vork fijn tot een smeuige massa ontstaat.
Snijd de tomaat in vieren (keukenmachine) of in kleine stukjes (kommetje). Voeg dit toe aan de avocado.
Snijd het teentje knoflook fijn en voeg dit ook toe.
Voeg tot slot wat keltisch zeezout toe en een scheutje citroensap. Meng nu alle ingredienten door elkaar. Maak het zo fijn of grof als je zelf prettig vindt.

Proef tijdens het mengen steeds of er wat meer zout nodig is. Voeg dit mondjesmaat toe net zo lang tot het naar jouw smaak is.

Zet de guacamole goed afgedekt even weg in de koelkast. De smaken kunnen nu goed mengen.

Bereid nu alles voor voor de wraps: snijd alle andere groente (behalve de Romaine sla) fijn en bak de falafel balletjes rondom bruin.

Kies mooie grote sla bladeren en was ze. De steel kun je er af halen als je het te stevig vindt.

Nu kun je lekker gaan beleggen: Smeer wat houmous op het blad, en vul het blad vervolgens met alle ingredienten. Rond af met een lekkere klodder guacamole. Vouw het slablad dicht en voilá: je wrap is klaar om gegeten te worden!

Enjoy en feel good!

Mama Sanna

(*neem die uit de natuurwinkel. Alle falafel die ik ooit in de supermarkten heb gezien bevatten allemaal soja en/of tarwe en vaak ook nog suiker!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten