dinsdag 10 maart 2015

Recept: Spagetti Courgetti

In het kader van de detox-periode deel ik vandaag een recept met je uit mijn Raw Food menu. De Raw Food beweging is de laatste jaren bekender én populairder geworden. Er zijn heel veel voordelen aan Raw Food (héél veel!), en ik heb mij er een periode goed in verdiept. Alle ervaringen en kennis die ik hierbij heb opgedaan heb ik verwerkt in mijn "Heel Gezonde Levensstijl". Net zoals het voor andere stromingen/dieten geldt, ben ik echter geen 100% Raw Foodie. De pluspunten heb ik meegenomen, en ik bewandel de middenweg. En dus eet ik gekookt én Raw voedsel. Combineren werkt voor mij het beste.

Wat zijn (in het kort) de voordelen van het "Rauw" eten? Zoals ik al eerder heb verteld op FB, is het goed om vaker "levend voedsel" tot je te nemen. De enzymen in onze voeding gaan dood vanaf een temperatuur van 40 graden. En dat is jammer, want met die enzymen neem je de nutrienten in je voeding optimaal op. Af en toe dus rauw eten, zorgt ervoor dat je meer opneemt. Daarnaast zijn Raw Food gerechten (meestal) veganistisch en alkalisch (base vormend). Ideaal dus om je Zuur-base evenwicht in balans te brengen of te houden. Je krijgt een grote portie groentes en/of fruit en noten en zaden binnen, vaak gecombineerd met essentiele vetzuren. Op deze manier ben je aan het ontgiften terwijl je tegelijk je lichaam optimaal aan het voeden bent.

Klinkt dit goed? Dan heb ik hier iets lekkers voor je: mijn eigen favoriet, "Spagetti Courgetti". Ik heb het zo genoemd toen mijn kinderen het een beetje eng vonden om courgette te eten. In de vorm van spagetti vinden ze het opeens heerlijk.... :)

Ingredienten voor 1 á 2 personen:

1 courgette
6 zongedroogde tomaatjes
6 tomaten
1 flinke EL olijfolie
1 tl Italiaanse kruiden of: 1 EL Tomaatje Toe (Te koop bij: Unlimited Health)
eventueel: snufje Keltisch Zeezout

Eventueel erbij: groene pesto (recept op de FB pagina)

Werkwijze:

Laat de gedroogde tomaten minimaal 4 uur wellen in de olijfolie.

Saus:
Snijd de gewassen tomaten in vier stukken en doe ze in een blender. Voeg de olijfolie en de gewelde gedroogde tomaten toe. Doe de kruiden en eventueel het zout erbij. Blender dit fijn tot een romige saus ontstaat.

Spagetti:
Met de hand: snijd de gewassen courgette in heel fijne reepjes. Heb je een "turning slicer" of "spiral slicer", dan kun je de courgette heel makkelijk in spagetti snijden.

Varieer met extra groente-spagetti
(b.v. uit wortel) en voeg wat paprika toe
En klaar ben je!

Smakelijk eten!

Mama Sanna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten