Doorgaan naar hoofdcontent

Lentezon: geniet veilig en met volle teugen!

Het is Lente!

De eerste mooie dagen zijn begonnen. Wat is het toch heerlijk om weer van het zonnetje te kunnen genieten. De zon is heel erg belangrijk voor de aanmaak van vitamine D, die niet alleen belangrijk is voor onze botten, maar ook voor heel veel andere processen in ons lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat ons immuunsysteem ondersteund wordt met vitamine D?

Toch is het ook belangrijk de huid te beschermen tegen het verbranden. Want verbranden is echt niet goed. Het is dus belangrijk om te smeren. Maar zorg dan ook dat je gezond smeert! Want oei, oei, oei…er zit heel wat rommel in de reguliere zonnebrandcrèmes! Van minerale olieën, parfums en parabenen tot nano-deeltjes die je lichaam binnen dringen. Al die chemische ingredienten leggen misschien een zonwerend laagje op je huid, maar voeden je huid met lichaamsvreemde stoffen. Je kunt dat vanaf dit jaar anders doen!

De zonnebrand crème van Ringana is de enige in Europa die bij de Duitse Cosmetica-analyse een donker groene smiley kreeg. Dat betekent dat het niet alleen het beste is voor je huid, maar ook voor het milieu en diervriendelijk. (Dat laatste is logisch, alles van Ringana is veganistisch!).
De crème is op volledig plantaardige basis en bevat geen nano-deeltjes. Dat is uniek te noemen. Het smeert goed uit en laat geen witte waas achter, wat je normaal ziet bij natuurlijke zonnebrand cremes. En dan is hij ook nog eens super waterproof!

De laatste voordelen komen niet door een chemisch trucje, maar gewoon door gebruik te maken van o.a. Abessijnse olie uit Oost Afrika. Deze olie trekt heel snel in de huid. De combinatie van Q10 met curcuma extract beschermt de huid tegen schadelijke radicalen en ondersteunt de cel vernieuwing. Mariadistel, koolzaad- en tung olie versterken op een natuurlijke manier de beschermfactor. En natuurlijk wordt jouw zonnebrandcrème weer vers gemaakt en direct naar je thuis gestuurd.

Bescherm jezelf (en je gezin) dit jaar dus met het beste van het beste. Wanneer je aan het einde van dit zonne-seizoen trouwens nog een restje zonnebrand over hebt, kun je de fles invriezen. Dan heb je van de winter of de volgende lente alvast wat zonnebrand in huis.

Meer weten over Ringana of bestellen? Kijk op de website: http://www.ringana.com/nl/1048914  of bel of mail me even. Ik vertel je er graag meer over.

Mama Sanna

Telefoon: (+31) (0)6 55830896 

Reacties

Populair

Recept: Fries roggebrood

Een recept voor het échte roggebrood, zonder tarwe, geraffineerde suiker, gist, conserveringsmiddelen of broodverbeteraars. Wie kent het niet: het échte Friese roggebrood… Dat hele donkere, beetje plakkerige brood waar je nog de hele korrel in ziet? Je kunt het natuurlijk in elke supermarkt kopen, maar aangezien wij Heel Gezond willen eten, en dus geen broodverbeteraars, suiker, conserveringsmiddelen en dat soort dingen willen eten, wordt dat al best een beetje lastig. Daar komt nog bij dat in de meeste roggebroodjes in de supermarkt tarwe is toegevoegd. En dat wil ik liever niet. Dan heb je als alternatief het fantastische Soggus roggebrood, dat je bij de Natuurwinkel kan kopen. Lekker! Maar wel behoorlijk prijzig. Dus….wij maken het gewoon lekker zelf! Tot voor kort was het nog nooit gelukt een goed recept te vinden, wat ik aan kon passen aan mijn wensen. De meeste recepten gebruiken roggemeel. Maar dat geeft nooit het effect van het roggebrood wat je in de winkel of b

Recept: Drakenbrood

Recept voor Drakenbrood Herfsttijd/Michaëlstijd is de tijd van het overwinnen van onze angsten en donkere kantjes in ons zelf. Dit vergt moed. 29 september is de dag van St. Michaël, de Aartsengel die de duivel (draak) versloeg en uit de hemel bande. Voor kinderen wordt deze innerlijke beleving van de herfsttijd verbeeld door het verhaal van Joris en de draak. Ridder Joris die de draak verslaat is een prachtig beeld van moed en kracht.  Speciaal voor deze dag wordt dan ook een drakenbrood gebakken die symbool staat voor de overwinning van het goede over het kwade, en het aanspreken van je eigen moed. Voor iedereen die deze kwaliteit kan gebruiken, of voor hen die zojuist hun eigen “draken” succesvol hebben bestreden, is hier het recept voor een Heel Gezond drakenbrood, uiteraard natuurlijk gezoet. Het deeg wordt bereid in de broodmachine. Dit scheelt een heleboel werk en “gedoe”. Maar natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om zelf deeg te kneden. Daar schrijf ik een

Boter klaren stap voor stap

Wanneer je niet goed tegen koemelk-eiwit kan, is het klaren van boter vaak een handige oplossing. Hierbij zijn de eiwitten uit de boter gezeefd (geklaard, dus) en blijft alleen het botervet over. In de oosterse keuken is deze vorm van boter ook bekend als “Ghee”. Je kunt het ook in de natuurwinkel of toko kopen, maar dan kost het vaak een vermogen. Veel handiger is het om het zélf te maken. Je kunt dan zelf kiezen of je voor biologische of reguliere boter gaat. Let op: dit kan een oplossing zijn voor mensen met een koemelk EIWIT-tolerantie. Voor mensen met een lactose-intolerantie lost dit niets op. Lactose blijft ook in de Ghee aanwezig. Er kunnen ook nog sporen van het eiwit achterblijven, dus heb je een sterke intolerantie? Probeer dit dan voorzichtig uit. Waarom bakken met (geklaarde) boter? Bij het verhitten van vetten, ontstaat er een reactie in de moleculen. Dit gebeurt vooral bij de onverzadigde vetzuren. Zij zijn wat men noemt “niet stabiel” bij verhitting. Die ni