dinsdag 17 september 2013

Kerstsmoothie

Het is natuurlijk nog lang geen kerst, maar dit recept kwam nog uit de "oude doos". Hij is zó lekker en ik wilde hem even delen met de moeder van een kindje die niet zo van fruit houdt. Houd jouw kind ook niet van fruit? Dit is misschien een manier om hem/haar er toch aan te krijgen. Het smaakt als een appeltaartje! Maar met alle gezonde dingen van....groene bladgroente en fruit. Een hit bij de peuters en dreumessen in ons kinderdagverblijf! Dus...ik zet hem alvast op de blog! Kun je alvast in de stemming komen, hahaha. Ach ja....de pepernoten liggen ook al in de winkel, dus...why not?

Komt ie:

Kerst Superfood smoothie


Deze smoothie is door het gebruik van winterkruiden heerlijk verwarmend, ondanks het feit dat je “rauw” eet. Door een granenmelk of –room te gebruiken, geef je het nog een extra warm, romig tintje. Ideaal voor onze koude weersomstandigheden wanneer je toch rauw wilt blijven eten. Wil je het nog verwarmender? Vervang een beetje van de spinazie door boerenkool. Deze zwavelrijke groente is gemaakt voor ons winterklimaat: het houdt ons warm en sterkt onze weerstand!

De superfoods zijn natuurlijk optioneel. Ben je nog niet zo thuis in de superfoods, laat je die er gewoon lekker uit. Dan is het misschien wel lekker om wat extra vanille toe te voegen, want Lucuma geeft een caramel-achtig smaakje aan deze smoothie.

Dit is genoeg voor 1 liter (2 personen- of lekker veel voor in je eentje)

Ingredienten:

2 bananen
1 grote zure appel (b.v. Goudreinet) met schil (als het bio is tenminste)
½ avocado
1 handje cranberries of aardbeien (vriezer)
1 klein zoet appeltje (met schil)
3 blaadjes Romaine sla
hand spinazie
2 TL speculaaskruiden
1 EL Arenga Palmsuiker (Jumbo, Natuurwinkel) of een dadel/ klein handje rozijnen


c.a. 100 ml Haverroom (of rijst-/amandel-/havermelk)

Superfoods (optioneel):

1 schepje lucuma
2 TL Maca
1 TL spirulina
1x Vitamine C tablet 1000mg
Alle ingredienten in de Blender….goed mixen tot het helemaal glad (smooth) is. Serveren met een beetje kaneel en smullen maar!!!!!