maandag 2 september 2013

Veel, Vers, Vlaanderen!

Zoals ik in mijn boodschappenplan vertel, is het goed om in je omgeving te kijken naar goedkope, goede leveranciers van verse groente en fruit. Ik heb in mijn leven op veel verschillende plaatsen gewoond, en ik kan je verzekeren: ook jij hebt die mogelijkheid in je buurt!! Houd je ogen en oren open...

Afgelopen weekend was ik in mijn oude woonplaats Lier (B) en ben ik op zondag naar de markt in Heist op den Berg gegaan. Een aanrader voor wie van vers, eerlijk en lekker houdt! Want er is niet alleen een bio-marktje aanwezig, maar er staan ook veel hobby-kwekers met de lékkerste groente en fruit voor weinig. De liefde en aandacht die ze aan hun tuintje geven zie je terug aan hun groente:

 Deze prachtige savooiekool bijvoorbeeld...90 cm in de omtrek! En net die morgen gesneden. Verser kan niet, en dat merk je aan de smaak, maar ook energetisch!

En je kon hem meenemen...voor slechts 2 euro!
 En wat dacht je van deze prachtige boerenkool? Maar liefst een meter in de omtrek! En heerlijk vers!

Deze kon ik niet weerstaan: voor 2 euro (!) heb ik deze prachtige boom meegenomen. Nu ga ik er heerlijke boerenkoolchips van maken. Het recept volgt later....

Gegevens van deze markt:
Elke zondag van 8 tot 13 uur in de straten rond de Eugeen Woutersstraat in Heist op den Berg (B). Ook prima bereikbaar met het openbaar vervoer!

Naast groente en fruit is er ook een fantastisch aanbod aan nieuwe en gebruikte goederen en kleding, antiek en curiosa, planten voor binnen en buiten....en nog veel meer!


Daarna naar mijn vaste adresje voor verse en goedkope pompoenen in allerlei soorten en maten! Ons "pompoenvrouwtje" is onze vaste leverancier sinds een jaartje of 9 en zij heeft echt de mooiste, lekkerste en grootste pompoenen voor een super prijs! Ik kom er nog steeds ieder jaar. Zelfs nu ik weer in NL woon. De oogst kwam nu langzaam op gang, maar als je eind september gaat, kijk je je ogen uit!Adres: Boshoek 314 in Boechout (B)
Doe haar vooral de groeten van die "lange Hollandse" ! Oh...enne: nog niet alle grote mooie pompoenen meenemen hoor! Ik heb nog wat nodig voor de jaarfeesten op school! :)
En dit was dan het resultaat van mijn tripje door de Kempen: in totaal kostte deze buit mij 29 euro. Hiervoor heb ik:
2 kilo boerenkool
1 reuzepompoen
4 hokkaido pompoenen
1 pond aalbessen
1 grote venkel
1 reuze courgette
2 kilo rabarber
2 kilo Derbarre appels (nwe oogst)
2 kilo Boskoop appels (nwe oogst)
1 kilo "flippen" (peren-nwe oogst)
4 maiskolven
1 grote rode kool

Kortom: het loont écht de moeite om je omgeving te kennen! Oók als je er een paar dagen te gast bent...

Lang leve de Kempen! :)

Sanna