zondag 4 januari 2015

Recept voor detox sap (alkalisch)



Nu je weet dat het belangrijk is voor je gezondheid én je lijn om meer basevormende voeding te eten en drinken, vind je het misschien fijn om wat ideetjes te krijgen. Ik kan je aanraden om groene smoothies te gaan maken. Daarmee kom je al een heel eind in je 80% van de dag. Recepten vind je op deze blog, door smoothie in te typen bij de zoek functie. Zelf sapjes maken is een goede tweede tip: heerlijk vers, boordevol vitamines én alkalisch (basevormend dus). Door nu te gaan starten met het opvoeren van alkalische voeding, begin je langzaam aan te ontgiften. Dat gebeurt op een zachte, vriendelijke manier en niet rigoreus zoals met sapvasten het geval is. Gebruik het onderstaande recept zowel om een goede start met detoxen te maken, als wanneer je iemand bent die regelmatig detoxt: zo houd je het heel makkelijk bij en het is nog lekker ook!

Ingrediënten:

1 flinke komkommer     
2 stengels bleekselderij
3 á 4 friszure appels
1 kleine venkelknol
1 stengel rabarber
paar druppels citroensap (om het verkleuren tegen te gaan)

Alle ingrediënten goed wassen en vervolgens in de sapcentrifuge doen. Proost!!

(Bewaar dit sap maximaal 12 uur in een glazen fles in de koelkast)

Enjoy!!!

(mama) Sanna