Deze heerlijke taart heeft cake als basis, maar is
gedecoreerd met een topping van mango en vers fruit. De inspiratie komt dan ook
uit de Raw Food keuken. Zo combineer je het beste van twee werelden! Ik heb het
recept hieronder lactosevrij uitgewerkt, maar je kunt de cake natuurlijk ook
gewoon met boter bereiden indien gewenst.Uiteraard is deze taart volledig zonder geraffineerde suikers bereid. Maar dat spreekt voor zich, toch?
Wat heb je nodig:
Voor de bodem:
1 pak Heel Gezonde (Cup-)cakemix (zie webshop)
200 gram kokosolie (ontgeurd houdt de smaak neutraal, extra
virgine geeft een kokossmaak)
4 eieren
Voor de topping:
2 mango’s
½ kop kokosvet (extra virgine)
snufje (keltisch) zeezout
½ tl gemalen vanille of het merg van 1 vanillestokje
diverse verse zomervruchten
Hardware:
Ronde springvorm van 24cm doorsnede
Oven voorverwarmen op 180 graden (hete luchtoven: 160
graden)
Bakpapier of kokosvet om vorm in te vetten
Werkwijze:
Bereid het cakebeslag zoals de beschrijving in het pak
aangeeft. Vet de springvorm in, of bekleed de bodem en de zijkanten met
bakpapier. Verdeel het cakebeslag gelijkmatig in de vorm en plaats de vorm in
het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake in 55 minuten gaar.
Haal de cake uit de oven, laat hem 10 minuten afkoelen in de
vorm en plaats hem daarna voorzichtig op een taartrooster om volledig af te
koelen.
Schil de mango en doe het vruchtvlees in een keukenmachine
of blender. Zorg dat het kokosvet zacht is, maar niet totaal vloeibaar. Dit doe
je door het op kamertemperatuur te laten. Voeg dit samen met de vanille en het
snufje zout toe aan het mango vruchtvlees. Blender dit mengsel tot een mooi
gele puree. (snoepen is toegestaan!)
Wanneer de cake helemaal is afgekoeld, kun je de topping op
de cake doen. Dit kun je uit de losse pols doen, of je plaatst de cake weer even
terug in de springvorm om een strakkere afwerking te krijgen. Plaats nu de
taart in de koelkast om de topping op te laten stijven. Dit duurt c.a. twee
uur.
De decoratie met de verse vruchten kun je het beste zo kort
mogelijk voor het opdienen doen. Dan behouden ze het mooiste hun kleur. Maar
eerder kan natuurlijk ook. Net hoe het voor jou uitkomt. Snijd ze in mooie
plakjes en stukjes en wissel af tussen de kleuren voor het mooiste effect.
Enjoy en heb een fantastische zomer!!!
Mama Sanna
Reacties
Een reactie posten