Heel Gezonde Paaseitjes
Vegan raw chocolade-eitjes
met amandel-vulling
zonder geraffineerde suiker
Deze paaseitjes kunnen zonder schuldgevoel gesnoept
worden*: ze dragen bij aan een gezonde levensstijl. Met een vulling van pure
amandelen en door gebruik te maken van extra virgin kokosolie, zijn ze een bron
van gezonde vetten. De rauwe cacao zit bomvol anti-oxidanten, werkt cholesterol
verlagend, is goed voor je humeur en barst van de mineralen. Kortom: een Heel
Gezond snoepje!
Ingredienten:
Voor
de chocolade
3
EL gesmolten extra virgin kokosolie
2
EL rauwe cacaopoeder
2
EL rijststroop en 1/8 tl groene stevia of 1 druppel vloeibare stevia
¼
tl gemalen vanille
Vulling:
2
EL gemalen amandelen of amandelmeel
1
EL Extra virgin kokosolie
1
EL rijststroop
Hardware:
Siliconen
chocolade vorm (paaseitjes of andere leuke vormpjes)
vriezer
Werkwijze:
Meng
de ingredienten voor de chocolade goed door. Giet of schep een laagje onderin
de vorm. Zorg dat je de helft van het chocolademengsel gebruikt. De rest heb je
straks nog nodig. Zet de vorm 5 minuten in de vriezer tot het stevig is
geworden.
Meng
de ingredienten voor de vulling door elkaar. Haal de vorm uit de vriezer.
Plaats een klein bolletje vulling in het midden op de hard geworden chocolade.
Giet dan de rest van de chocolade over de vulling heen tot het vormpje vol is.
Zet het terug in de vriezer. Na ongeveer 10 tot 15 minuten zijn de eitjes
klaar.
Bewaren:
in de koelkast in een luchtdichte doos, blijft dit nog heel lang goed. Let op:
kokosolie smelt al bij 24 graden. Daarom is bewaren in de koelkast aangeraden.
LET OP BIJ JONGE KINDEREN:
Vervang de rauwe cacao door Carobepoeder. Dit bevat geen caffeine. Ook voor mensen met een gevoeligheid voor cacao kan carobe een uitkomst zijn.
Niets
leuker dan paaseitjes zoeken! Maar als je geen suiker mag, is het voor kinderen
vaak niet mogelijk om aan dit feest mee te doen. En deze zelfgemaakte eitjes
hebben geen folie, en zijn te zacht om zo neer te leggen. Ooit vond ik in een
speelgoedwinkel deze blikken paaseitjes. Daar doe ik mijn chocolade eitjes in,
en zo kan ik ze in de tuin verstoppen zonder bang te zijn dat het smelt of nat
wordt. Je vindt deze blikken eieren
wel eens op marktplaats of bij “houten speelgoed” winkels.
* Uiteraard is te veel nooit goed! Cacao bevat naast alle goede stoffen bijvoorbeeld ook caffeine. Een teveel aan caffeine maakt je misschien onrustig, en het is voor gevoelige mensen niet altijd prettig om caffeine te eten (of drinken). Cacao is ook een behoorlijk werkje voor de lever. Kortom: Heel Gezond, maar zoals met alles: zoek de balans en matigheid die bij jou past.
Reacties
Een reactie posten