Doorgaan naar hoofdcontent

Klikken, Zappen en Snappen




Het valt me op dat we met zijn allen steeds minder bloggen en vloggen. Of nee, niet minder maar korter! 

De wereld gaat sneller en sneller en dat heeft ook tot gevolg dat "we" geen zin hebben in eindeloos geklik op links, het lezen van lange teksten of langer dan 5 minuten naar een filmpje willen kijken. Speelfilms uitgezonderd, uiteraard. Want Netflixen kunnen we dan wel weer uren. 😜 Maar als je het tempo van de uitbouw van het verhaal en het snijden van de beelden vergelijkt met de films en series van pakweg 30 jaar geleden zie je ook daar dat er alles aan gedaan wordt om he "erbij" te houden.

Ik verwijt niemand iets hoor, ik merk het bij mijzelf ook. Hoewel mijn aandoening me dwingt te "onthaasten" heb ik ook geen zin in lange verhalen of omleidingen. Daarom schreef ik ook steeds minder hier en steeds vaker direct op mijn FB pagina en zelfs op instagram. Hoewel die laatste eigenlijk geen tekst- maar een beeldmedium is. Tja...dingen veranderen snel. 

En dus....nodig ik de lezers van deze blog hierbij graag uit mij (ook) te volgen op FB en/of Instagram. Daar post ik bijna iedere dag wel iets inspirerends, motiverends, ontroerends, grappigs of gewoon iets om over te filosoferen. FB is daarbij iets actiever dan Insta. 

Natuurlijk blijf ik hier ook posten. Maar dan vooral dingen waarvan ik weet dat mensen het nog eens willen nalezen of gebruiken zoals recepten, achtergrond info etc. . 

Ik plaats hieronder de linkjes (toch ff klikken dus!) en hoop je daar van harte welkom te kunnen heten.

X Sanna 

Instagram: @sanna.is.all.about.life 


Reacties

Populair

Recept: Fries roggebrood

Een recept voor het échte roggebrood, zonder tarwe, geraffineerde suiker, gist, conserveringsmiddelen of broodverbeteraars. Wie kent het niet: het échte Friese roggebrood… Dat hele donkere, beetje plakkerige brood waar je nog de hele korrel in ziet? Je kunt het natuurlijk in elke supermarkt kopen, maar aangezien wij Heel Gezond willen eten, en dus geen broodverbeteraars, suiker, conserveringsmiddelen en dat soort dingen willen eten, wordt dat al best een beetje lastig. Daar komt nog bij dat in de meeste roggebroodjes in de supermarkt tarwe is toegevoegd. En dat wil ik liever niet. Dan heb je als alternatief het fantastische Soggus roggebrood, dat je bij de Natuurwinkel kan kopen. Lekker! Maar wel behoorlijk prijzig. Dus….wij maken het gewoon lekker zelf! Tot voor kort was het nog nooit gelukt een goed recept te vinden, wat ik aan kon passen aan mijn wensen. De meeste recepten gebruiken roggemeel. Maar dat geeft nooit het effect van het roggebrood wat je in de winkel of b

Recept: Drakenbrood

Recept voor Drakenbrood Herfsttijd/Michaëlstijd is de tijd van het overwinnen van onze angsten en donkere kantjes in ons zelf. Dit vergt moed. 29 september is de dag van St. Michaël, de Aartsengel die de duivel (draak) versloeg en uit de hemel bande. Voor kinderen wordt deze innerlijke beleving van de herfsttijd verbeeld door het verhaal van Joris en de draak. Ridder Joris die de draak verslaat is een prachtig beeld van moed en kracht.  Speciaal voor deze dag wordt dan ook een drakenbrood gebakken die symbool staat voor de overwinning van het goede over het kwade, en het aanspreken van je eigen moed. Voor iedereen die deze kwaliteit kan gebruiken, of voor hen die zojuist hun eigen “draken” succesvol hebben bestreden, is hier het recept voor een Heel Gezond drakenbrood, uiteraard natuurlijk gezoet. Het deeg wordt bereid in de broodmachine. Dit scheelt een heleboel werk en “gedoe”. Maar natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om zelf deeg te kneden. Daar schrijf ik een

Boter klaren stap voor stap

Wanneer je niet goed tegen koemelk-eiwit kan, is het klaren van boter vaak een handige oplossing. Hierbij zijn de eiwitten uit de boter gezeefd (geklaard, dus) en blijft alleen het botervet over. In de oosterse keuken is deze vorm van boter ook bekend als “Ghee”. Je kunt het ook in de natuurwinkel of toko kopen, maar dan kost het vaak een vermogen. Veel handiger is het om het zélf te maken. Je kunt dan zelf kiezen of je voor biologische of reguliere boter gaat. Let op: dit kan een oplossing zijn voor mensen met een koemelk EIWIT-tolerantie. Voor mensen met een lactose-intolerantie lost dit niets op. Lactose blijft ook in de Ghee aanwezig. Er kunnen ook nog sporen van het eiwit achterblijven, dus heb je een sterke intolerantie? Probeer dit dan voorzichtig uit. Waarom bakken met (geklaarde) boter? Bij het verhitten van vetten, ontstaat er een reactie in de moleculen. Dit gebeurt vooral bij de onverzadigde vetzuren. Zij zijn wat men noemt “niet stabiel” bij verhitting. Die ni