Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw begin...

-sorry, even geen plaatje: Blogger is wat roestig, geloof ik -


Het lijkt een soort van gewoonte te worden: 1 keer per jaar iets schrijven op mijn blog. Als ik kijk naar de posts zie je dat ze de laatste paar jaar met een interval van een jaar zijn. Tja....wat kan ik er van zeggen: life happened, M.E/CVS happened en Facebook was gewoon zooooo lekker makkelijk en snel! 

En toch, en toch....Buiten het feit dat FB/Meta echt niet meer leuk is en ik er al jaren mee wil stoppen (maar het niet kan 🙈) heb ik vaak zo'n behoefte om weer "echt" te schrijven. Langere teksten, of dieper gaand.... Het vluchtige van Socials is voor mij echt wel voorbij. Word ik "oud"? (dat hoop ik wel te worden 😉 ) of zijn we na zo veel jaar experimenteren met die Socials toe aan balans? Een soort "rust" in de online hectiek van alle dag? Wat het ook is, het gevoel is er. En ik heb besloten het bloggen weer op te pakken. Het zal niet heel regelmatig zijn, denk ik. Daarvoor is mijn energie niveau gewoon te laag. Dus beloftes van "elke zaterdag een nieuwe blog" ofzo, ga ik niet maken. Maar gewoon lekker schrijven wanneer de inspiratie vloeit. Ja, daar heb ik zin in!

Dus....ik blaas het stof hier van de planken en begin. Ik moet nog nadenken wat ik ga doen met de lay out. En wat dacht je van de "over mij" sectie? Ook die is aan vernieuwing toe, zou ik zeggen. Tegelijk is het ook -in ieder geval voor mijzelf- erg leuk om dingen terug te lezen: wat mijn plannen waren, hoe ik er op dat moment in stond, etc. etc. En die foto! Zo'n stuk jonger! Wissen wil ik het dus niet. Ik ga dus maar eens puzzelen hoe ik het kan opslaan.

Kortom: als je dit leest (er schijnen nog steeds mensen hier te komen: dank je wel! Leuk dat je er bent!) dan bereid ik je nu alvast maar voor: ik ga lekker experimenteren de komende tijd met lay out en pagina's. Ik hoop dat je vaker komt. En ik ben zelf benieuwd waar dit naar toe zal groeien. Een nieuwe fase.* Ik ben er klaar voor.

<3 Sanna J.


*Het is bijzonder: Dit jaar was mijn 7e ziektejaar. Of liever zeg ik: het zevende jaar in mijn Helingsproces. En hoewel ik fysiek achteruit ben gegaan in dit afgelopen jaar, voel ik me geestelijk als herboren. Er is wat dat betreft echt inderdaad een nieuwe fase aangebroken. Dat uit zich ook in andere dingen: enorme behoefte aan opruimen (echt dingen weg gooien), ruimte maken zowel buiten mijzelf als binnen mezelf, oude gewoonten loslaten, noem maar op. Vooral alles loslaten wat me niet meer dient.  Ook fysiek is er echt een nieuwe fase in gegaan, nu ik sinds afgelopen zomer officieel een vrouw in de Menopauze. A "Menopausal woman"...Hoe heet dat in het Nederlands? Nou ja, je begrijpt wel wat ik bedoel. 
Al met al wijst dus echt alles naar een nieuw hoofdstuk in mijn leven. En het voelt fijn! Ik ben ontzettend nieuwsgierig wat het allemaal gaat brengen en kijk er enorm naar uit de bladzijdes zelf te gaan vullen. Ik heb er "zin an" ! En dat mag je ook merken aan deze blog, denk ik zo. Die groeit lekker met me mee. 

Reacties

Populair

Recept: Fries roggebrood

Een recept voor het échte roggebrood, zonder tarwe, geraffineerde suiker, gist, conserveringsmiddelen of broodverbeteraars. Wie kent het niet: het échte Friese roggebrood… Dat hele donkere, beetje plakkerige brood waar je nog de hele korrel in ziet? Je kunt het natuurlijk in elke supermarkt kopen, maar aangezien wij Heel Gezond willen eten, en dus geen broodverbeteraars, suiker, conserveringsmiddelen en dat soort dingen willen eten, wordt dat al best een beetje lastig. Daar komt nog bij dat in de meeste roggebroodjes in de supermarkt tarwe is toegevoegd. En dat wil ik liever niet. Dan heb je als alternatief het fantastische Soggus roggebrood, dat je bij de Natuurwinkel kan kopen. Lekker! Maar wel behoorlijk prijzig. Dus….wij maken het gewoon lekker zelf! Tot voor kort was het nog nooit gelukt een goed recept te vinden, wat ik aan kon passen aan mijn wensen. De meeste recepten gebruiken roggemeel. Maar dat geeft nooit het effect van het roggebrood wat je in de winkel of b...

Recept: Drakenbrood

Recept voor Drakenbrood Herfsttijd/Michaëlstijd is de tijd van het overwinnen van onze angsten en donkere kantjes in ons zelf. Dit vergt moed. 29 september is de dag van St. Michaël, de Aartsengel die de duivel (draak) versloeg en uit de hemel bande. Voor kinderen wordt deze innerlijke beleving van de herfsttijd verbeeld door het verhaal van Joris en de draak. Ridder Joris die de draak verslaat is een prachtig beeld van moed en kracht.  Speciaal voor deze dag wordt dan ook een drakenbrood gebakken die symbool staat voor de overwinning van het goede over het kwade, en het aanspreken van je eigen moed. Voor iedereen die deze kwaliteit kan gebruiken, of voor hen die zojuist hun eigen “draken” succesvol hebben bestreden, is hier het recept voor een Heel Gezond drakenbrood, uiteraard natuurlijk gezoet. Het deeg wordt bereid in de broodmachine. Dit scheelt een heleboel werk en “gedoe”. Maar natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om zelf deeg te kneden. Daar schrijf ik...

Boter klaren stap voor stap

Wanneer je niet goed tegen koemelk-eiwit kan, is het klaren van boter vaak een handige oplossing. Hierbij zijn de eiwitten uit de boter gezeefd (geklaard, dus) en blijft alleen het botervet over. In de oosterse keuken is deze vorm van boter ook bekend als “Ghee”. Je kunt het ook in de natuurwinkel of toko kopen, maar dan kost het vaak een vermogen. Veel handiger is het om het zélf te maken. Je kunt dan zelf kiezen of je voor biologische of reguliere boter gaat. Let op: dit kan een oplossing zijn voor mensen met een koemelk EIWIT-tolerantie. Voor mensen met een lactose-intolerantie lost dit niets op. Lactose blijft ook in de Ghee aanwezig. Er kunnen ook nog sporen van het eiwit achterblijven, dus heb je een sterke intolerantie? Probeer dit dan voorzichtig uit. Waarom bakken met (geklaarde) boter? Bij het verhitten van vetten, ontstaat er een reactie in de moleculen. Dit gebeurt vooral bij de onverzadigde vetzuren. Zij zijn wat men noemt “niet stabiel” bij verhitting. Die ni...