Dit schepijs is uitsluitend zoet door de vruchten. Puurder
dan dit kan het niet! Gebruik hiervoor goedkoop ingekocht fruit en (over-)rijpe
bananen die je in je vriezer bewaart. Dit recept komt uit het E-boek: Tips en
Tricks voor tussendoortjes met kids. (Verkrijgbaar in de webshop)
Benodigdheden:
Ingevroren plakjes banaan (dit is altijd de basis)
Ingevroren vruchten (b.v. aardbeien)
Koude (!) Yoghurt of (soja-/rijst-) melk (klein beetje,
anders wordt het milkshake)
Blender (eentje die ijs kan crushen!)
Hoe doe je het:
Doe alvast een bodempje yoghurt of melk(vervanger) in de
blender. Zo veel dat de messen voor ¾ onderstaan. Doe nu de bananen stukjes er
in. Begin met kleinere beetjes, anders lopen je messen vast omdat het één koude
klomp is. Het is een beetje aanvoelen. Je mag de hoeveelheid steeds verder
opvoeren, als je merkt dat de messen het aan kunnen. Blender de eerste stukken
met “pulse”, totdat je merkt dat het goed kapot gehakt wordt. Is de banaan
eenmaal aan stukken, dan kun je de andere vruchten toevoegen, en indien nodig
nog meer yoghurt of melk(vervanger). Blijf blenderen totdat er een romige massa
ontstaat.
Schep deze romige massa in schaaltjes/kommetjes en geef er een lepeltje bij. Genieten!!!!
Variatie:
Romig banaan-choco ijs
Bananen blenderen met melk(vervanger). Doe er op het laatst
een schepje carobe/cacao doorheen.
Reacties
Een reactie posten