Lekker, makkelijk, snel en gezond
Leuk om samen met je kind te maken.
Benodigdheden:
1 deel verse vruchten (b.v. aardbeien, mango, kersen, peer,
appel, etc.)
1 deel vruchtendiksap
3 delen water
IJsvormpjes
Werkwijze:
Ontpit en schil de verse vruchten en pureer ze in een
blender. Meet op hoeveel milliliter puree je hier van overhoudt. Doe een zelfde
hoeveelheid diksap in een grote kan en voeg daar aan drie keer de hoeveelheid
water toe. Doe de puree hierbij. Roer het goed door.
Zet nu de ijsvormpjes klaar en vul ze met het zojuist klaar
gemaakte vruchtensapje. Doe het in de vriezer (-18 graden) en laat het daar een
etmaal staan. Je ijsjes zijn klaar!!
Om ze makkelijk uit de vorm te krijgen, kun je ze even onder
de (warme) kraan houden.
Eet smakelijk!
Mama Sanna
Tip: voor meerkleurige ijsjes (dus laagjes van meerdere
soorten fruit) heb je tegenwoordig erg leuke ijsvormen te koop van het merk
Zoku. Duur in aanschaf, maar het schept heel veel mogelijkheden! Ik heb ook
gemerkt dat je in deze ijsmaker meer zachte vruchten kunt gebruiken, terwijl
dat in de gewone vormpjes nog wel eens mislukt: het stokje blijft dan niet
zitten. Experimenteer naar hartelust: in het algemeen geldt: hoe meer water,
hoe harder het ijs.
Reacties
Een reactie posten