Pompoen-/Michaëlssoep
Deze soep is heerlijk vol en romig: het ultieme soepje bij guur herfstweer. Wij
noemen hem thuis “Michaëlssoep”, omdat de jongste absoluut geen pompoensoep wil
eten. Maar als je een soepje krijgt die je zo sterk maakt als de Aartsengel Michael
(die de draak verslaat), dan wil je er natuurlijk wel van eten! J
Een simpel recept, en boordevol gezondheid. Verwarmend en
versterkend, en dankzij de Haverroom ook prima voor je vet- en cholesterol
gehalte.
Ingredienten:
1 Hokaido pompoen (zo’n mooie kleine oranje pompoen)
1 pakje gezeefde tomaat
½ liter water
1 flinke winterpeen
3 groente-bouillonblokjes zonder gist en/of suiker (ik
gebruik Celovis van Hügli)*
200 ml haverroom (ik gebruik Oatly)*
*te koop bij de natuurwinkel
Werkwijze:
Echte herfstsoep: kijk eens wat een mooie kleuren!!!! |
Doe de gezeefde tomaat met de bouillonblokjes en het water
in de pan.
Was de pompoen goed, verwijder de steel, de onderkant en
snijd hem in stukken. Verwijder hierbij ook de zaadlijsten en de pitten. (Deze
kun je eventueel bewaren om te zaaien!) Doe ze bij het tomaat/watermengsel in
de pan.
Was en schrap de winterpeen ,en snijd hem in plakjes. Voeg
de plakjes toe aan de overige ingredienten. Breng dit allemaal op matig vuur
aan de kook.
Laat het even doorkoken tot de pompoen en wortel gaar (en
dus zacht) zijn. Neem nu de staafmixer en maak er een gladde soep van. Voeg de
haverroom toe en roer het goed door.
Je soepje is klaar; eet smakelijk!!!
Sanna
Reacties
Een reactie posten